Teatru de improvizatie

Inscris de Monica Anastase, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Teatru

„Daca vrei sa faci ceva constructiv pentru tine, sa te cunosti mai bine, chiar sa te descoperi, du-te la workshopul Improvisneyland si iti garantez ca vei adormi cu zambetul pe buze…” – Cristina, web designer, absolventa

Pacientii spitalului „Prof. Dr. C.C. Iliescu” au beneficiat din plin de sesiunile pline de veselie, destindere si creativitate ale unui workshop de improvizatie, care i-au ajutat sa inceapa o noua etapa in viata.

Se stie ca rasul este o terapie foarte eficienta, iar cursurile de improvizatie sunt o modalitate jucausa si la indemana de a accesa resursele pozitive din propria persoana, si de a cunoaste noi prieteni. Aparitia momentelor de spontaneitate pot fi primul indicator al scaderii sau disparitiei anxietatii – unul dintre factorii favorizanti ai patologiei cardiovasculare.

Toate jocurile au fost adaptate conditiei fizice a participantilor, cu un minim de efort necesar – jocuri de imaginatie si spontaneitate, tehnici de imbunatatire a atentiei si concentrarii, improvizarea unor povesti, mici scene improvizate ce investigheaza raportul dintre oameni de pe diverse pozitii (statut).