Sa coloram viata

Inscris de Bianca Andreia Rotaru, pentru Spitalul din Bacau, Categoria: Pictura

Proiectul reprezinta extinderea unui proiect de pictura murala si sculptura in polistiren 3D, inceput in 2011, de elevii Liceului nostru in Sectia de Chirurgie Ortopedie Pediatrica din Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.
Impreuna cu un grup de 15 elevi, s-au realizat tablouri pentru toate saloanele din Sectia de Pediatrie (65 saloane), incepand cu cele 10 saloane alocate Recuperarii Pediatrice, in care 30 de copii cu varste intre 0 – 2 ani sunt internati fara parinti, perioade lungi de timp, uneori pana la 1 an, in functie de gravitatea diagnosticului.
Cu ajutorul acestei finantari,am acordat elevilor sansa de a executa lucrari de arta, concomitent cu implicarea in viata comunitatii, prin intermediul empatiei fata de copiii aflati in suferinta.
Culoarea ne umanizeaza prin trairile pe care le declanseaza, ne influenteaza conduita, ne inveseleste. Copiii raspund mult mai intens la culori si forme, comparativ cu adultii.
Prin acest proiect, saloanele din Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau au fost decorate cu picturi care sa stimuleze buna-dispozitie, creativitatea, imaginatia copiilor,indulcindu-le suferinta, pentru multi ani de acum incolo.