Joaca-i Vindecatoare

Inscris de Veronica Stoian, pentru Spitalul din Craiova, Categoria: Teatru

Stiti care este cel mai bun medicament din lume?
Rasul! Rasul vindeca! Bucuria dezleaga hatisurile bolii si reda viata inimilor triste si impovarate!

Iar cei mici s-au bucurat, au ras dupa pofta inimii si au uitat de boala macar pentru cateva ore.

Copiii s-au jucat de-a teatrul. Pornind de la celebrele exercitii de improvizatie ale Violei Spolin si de la elemente de pantomima clasica, autorii proiectului au dezvoltat o metoda de teatru si exercitii, prin care au putut sa patrunda pe taramurile imaginatiei si bucuriei, taramuri ale caror regi si imparati sunt prin excelenta copiii.

Exercitiile de pantomima au menirea de a-i face pe cei mici si mari sa se descopere pe ei insisi si corpurl lor,…. de la degetele,…. nasuc,….. pana la maini si picioare. Dupa aceasta intalnire ei si-au descoperit corpul si mintea, atat in exercitiile de improvizatie, cat si in viata de zi cu zi. Intentia a fost ca cei mici sa se imprieteneasca cu propriul corp, sa fie mai intelegatori cu el si sa nu-l mai certe, in sinea lor, pentru ca este bolnavior.

S-a dat startul bucuriei cu exercitii de cunoastere a copiilor intre ei, cu exercitii de “substanta spatiala”, continuand cu exercitii si jocuri de-a personajele (doctorul, avocatul, pacientul, tigrul, saxofonistul etc.). Pustii au avut ocazia sa se costumeze cu imbracaminte din basmele si visele respective si cu masti, devenind pe rand printi, printese, talhari, doctori, cumetre, batrani tafnosi sau intelepti, ingerasi, lei, zane si tot felul de personaje existente si inexistente, pana acum.

La final, toata lumea din spital a putut sa vada un spectacol, iar cele mai bune momente si scenete au fost jucate de catre copii in deschiderea spectacolului de teatru “Fluturi si oameni” de la Tearul de pe Lipscani – Sala Rapsodia, Bucuresti, in stagiunea 2012-2013.