Spitale Beneficiare

Prin "Arta pentru Viata" vei putea alina timpul petrecut in spital pentru foarte multi pacienti cu afectiuni diferite: diabetici sau cu probleme de metabolism, pacienti internati în sectiile de medicina interna, gastroenterologie sau ORL si, desigur, pe cei mici din sectia de pediatrie. Va trebui sa tii cont de trasaturile comune ale pacientilor si probabil ca-ti va fi utila o documentare prealabila pentru a întelege mai bine prin ce trec.

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Singurul spital de recuperare din Transilvania se afla, înca din 1978, la Cluj-Napoca. Acolo 537 de angajati trateaza multidiscplinar o medie de 11.000 pacienti pe an, propunandu-si sa previna sau sa reduca la minim consecintele fizice/functionale/psihice/socioprofesionale care apar în caz de boala. Specializandu-se în afectiuni cardiologice, neurologice, balneologice, ortopedice si de chirurgie plastica, medicii spitalului se preocupa activ de starea sufleteasca a pacientilor, cautand mereu noi metode a le ridica moralul bolnavilor si de a le insufla dorinta de a se întoarce în societate apti bio-psiho-social.
http://www.recuperarecluj.ro

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova

Cel mai mare spital din regiunea Olteniei, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova asigura servicii medicale pentru olteni înca de acum 50 de ani, avand în componenta, pe langa toate sectiile unui spital de urgenta judetean, si un centru de specialitate în tratamentul retinopatiei diabetice, unic la nivelul regiunii. E un spital clinic cu intensa activitate universitara, atragand cei mai reputati specialisti din Oltenia, unanim recunoscuti ca lideri de opinie în comunitatea medicala locala.
http://www.scuj.ro

Spitalul Sibiu

In cei 150 de experienta, Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” Sibiu si-a dovedit prezenta, întelepciunea si identitatea de unitate spitalicească înregistrand urcusuri si coborasuri care l-au confirmat si reconfirmat la nivel national si international. El răspunde anual nevoilor a peste 7500 de pacienti care găsesc aici un tratament medical, psihiatric si psihosocial adecvat problemelor lor, la toate vârstele - copii, adulti vârstnici - în cele 9 sectii ale spitalului.
www.medicina-psihiatrie.ro