“Zorba”

Inscris de Ioan Mihai Cortea, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Teatru

In primul rand as vrea sa clarific faptul ca spectacolul a fost facut anul trecut si jucat pe scena teatrului independent “Unteatru” unde a avut parte de mare succes, dupa cum veti putea citi in linkurile atasate mai jos. Din lipsa de fonduri am fost nevoiti sa renuntam pe o perioada nedeterminata la spectacol. Textul este “bulletproof”, fiind scris de unul dintre cei mai mari autori, castigator al premiului Nobel pentru literatura N. Kazantzakis, acesta se adreseaza atat oamenilor in varsta cat si celor tineri.

Motivul principal pentru care consider ca acest proiect ar fi binevenit in “Arta pentru Viata” e ca el vorbeste despre un om incercat de viata, care a luptat in razboi, a fost nevoit sa ucida, a furat, i-au murit cei dragi, si are un singur om caruia i se poate destainui, acesta, reuseste sa se ridice de fiecare data optimist si sa priveasca lumea cu ochi proaspeti, iubind fiecare om, fiecare obiect, care ii apare in cale: “…Intelegi ceva din toate astea stapane? toate au un suflet,lemnul, pamantul pe care pasim, vinul pe care-l bem…(Zorba)”

Daca proiectul va fi selectat, intentionez in primul rand sa sa reiau repetitiile pentru a putea fi usor de adaptat pentru spatiul spitalului, apoi imi propun sa modific textul pentru ca pacientii sa poata profita din plin de umorul lui Zorba.

Am ales Spitalul de recuperare din Cluj din doua motive: primul e ca eu sunt din Cluj, iar al doilea e ca eu insumi am fost pacient acolo, fiind tratat dupa o hernie de disc acum patru ani.

http://yorick.ro/zorba-danseaza-la-unteatru/

http://www.jurnalul.ro/teatru/cand-zorba-grecul-danseaza-sirtaki-in-centrul-bucurestiului-591046.htm

Finantarea va fi folosita astfel:
1000 euro – repetitii (2 actori + 1 tehnic)
500 euro – regia, muzica, scenariul
300 euro – scenografia
500 euro – transport recuzita, actori, tehnic(Bucuresti – Cluj), cazare
500 euro – 2 reflectoare + inchiriere orga lumini
200 euro – neprevazute

Va multumesc,

Ioan