Zbor creativ

Inscris de Chirca Ioana Maria, pentru Spitalul din Sibiu, Categoria: Handcraft

Jocul, povestile, desenele, modelajele sunt unele dintre activitatile preferate de copii la varsta prescolara si scolara mica. Daca reusim sa transmitem copiilor latura distractiva si interactiva a mediului, atunci putem considera actiunile noastre ca avand un caracter preventiv pentru diferite probleme si tulburari pe care copiii le pot dezvolta in perioadele de varsta urmatoare.
Dorim sa folosim timpul copiilor intr-un mod util, creativ, distractiv si totodata terapeutic.Fiecare atelier are o tema antrenanta, care presupune pictura pe figuri de ipsos,tehnica servetelului, a decupajului, a impaturirii hartiei, reciclare creativa si altele.
Atelierele sunt destinate copiilor in scop creativ dar si terapeutic. Pe langa dezvoltarea personala si bucuria de exprimare libera si neingradita, activitatile aduc ameliorari pentru copiii cu probleme de adaptare scolara, lipsa increderii in sine, stima de sine scazuta, tulburari de concentrare si atentie sau hiperactivitate.
Obiectele rezultate in urma creatiei, pastrate de copii , sunt o apreciere a modului in care copilul s-a antrenat in activitate, a acumulat informatii,a petrecut timpul in mod pozitiv, fiind un lucru de mandrie si lauda :)

Link personal Chirca Ioana Maria