Viata bate teatrul

Inscris de Manda Ana-Maria Cristina, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Teatru

Viata bate teatrul

Vrem sa facem impreuna un proiect cardiac – o punte intre inimi!

Vrem sa le aratam oamenilor ca dincolo de probleme, dincolo de statutul de cardiac exista speranta, exista alternative si o viata fumoasa- viata care bate teatrul. Pentru ca noi facem teatru fara sa facem teatru! Esenta spectacolului nostru puzzle sunt ei-oamenii, cardiacii. Pentru ca experientele unora sunt invatarea si speranta altora, pentru ca trairile celor care au luptat si au triumfat reprezinta lectia celor aflati la greu, celor care sunt pe punct de a-si pierde credinta, speranta si uita de fapt de ce si pentru ce trebuie sa lupte. Vrem sa le aratam oamenilor cu probleme cardiace ca se poate, ca altii au reusit si ca ei, cardiacii, la randul lor pot! Important este sa inteleaga ca dincolo de o boala este o intreaga calatorie in care ei pot pasi daca gasesc in sufletul si in inima lor adevarul si daca reusesc sa-l intelega. Stim ca solutia pentru a reusi sa transmitem cele de mai sus acestor oameni este sa fim empatici cu ei, sa le suplinim nevoile, sa le fim alaturi, sa le dam exemeple persoanale, sa le dam speranta. Noi suntem langa ei sa ii ajutam, sa le aratam ca noi suntem acolo pentru ei, pentru ai ajuta in aceasta misiune, in aceasta lupta. Proiectul trateaza aceasta legatura pe care vrem sa o stabilim cu cei bolnavi la nivel emotional, afectiv. In inceput ne vom cunoaste cu toii, vom impartasi cateva simti pentru a destinde atmosfera, urmand ca apoi sa animam spiritele cu jonglerii, cu dansuri si cu jocuri ce vor fi ulterior definite in fata auditoriului nostru prin relatarile, povestile si trairile a cinci tineri care si-au depasit candva limitele si ne vor pune pe masa perechea de carti castigatoare a fiecaruia dintre ei.
Vlad Troncea, Vlad Benescu si Alex Konyar vor alterna jocul cu momente de destainuire de impartasire; vor spune ce simteau atunci cand erau singuri, cand nu mai aveau crezanie si speranta si ce i-a facut sa se ridice, sa aiba vointa, credinta si curaj pentru a merge mai departe si pentru a sparge orice bariera. Ei isi vor folosi talentul pentru a aduce zambetul pe buzele celor din fata lor, pentru a-i destinde si distra pe acestia intr-o atmosfera tipica commedia dell’arte, insa cu o poveste si o morala de viata.
Mai mult decat atat Cosmin va sustine un “Double man show” in care va da viata unui personaj caragialian, nu inainte insa de a impartasi din trairile sale personale cu cei prezenti
Vom incheia intalnirea cantand cu totii, fredonand piese cunoscute, acompaniati la chitara de Daniel Ionescu.

Suntem o echipa de tineri cu experiente variate, dar cu un singur scop: sa aducem o schimbarea in randul oamenilor, sa acordam o mana de ajutor atunci cand putem si acolo unde suntem primiti cu bratele deschise sa oferim fiecare cat de mult mutem, fiindca putinul nostru inseamna multul celui de langa, alinarea celui singuratic, imbratisarea celui trist sau mana ofrita celui cazut. Noi suntem dupa cum urmeaza:

• Timea Ingrid Uszkay, o tanara iubitoare de teatru care intre serviciu si viata de acasa incerca sa-si exprime sentimentele prin teatru. Isi doreste ca prin acest proiect sa faca auzite cateva din vorbele Parintelui Arsenie Boca. Isi doreste din tot sufletul sa poata da o mana de ajutor celor bolnavi de inima fiindca viata i-a aratat nu intr-un mod usor ce inseamna acest lucru. Avand la randul ei un parinte cardiac caruia i a fost alaturi pe patul de spital vrea sa le poata fi alaturi atunci cand ei cred ca nimeni nu mai este acolo.

• Daniel Ionescu, un tanar actor si cantaret aflat in ascensiune, vrea prin acest proiect sa impartaseasca sufletelor din fata lui cate putin din viata sa, sa isi deschida sufletul in fata unor oameni care poate ca de mult si l-au inchis si sa-i ajute sa inteleaga ca intr-un final toti suntem oameni si trebuie sa ne tratam ca atare, sa ne bucuram de muzica.

• Manda Ana-Maria Cristina este o tanara care mereu a incercat sa ajute oamenii din jurul ei. Putem spune ca este un profesionit in devenire in ceea ce priveste lucrul cu oamenii, ea fiind trainer de 5 ani. A avut experiente de lucru atat cu copii cu varste intre 4-12 ani, cat si cu adolescenti si adulti. In afara orelor de training (avand ca subiect inteligenta emotionala, relationarea, comunicarea etc), ea a lucrat timp de 2 ani de zile cu copii bolnavi, copii abandonati, copii carora le e greu sa zambeasca zilei de maine. Tocmai pentru ca stie ce inseamna ca aduci o mangaiere si o vorba calda unui om care are nevoie arzatoare de asa ceva isi doreste cu tot dinadinsul sa aline inima greoia a castor oameni nevinovati asa cum stie ea mai bine; fiindca un suflet bun, cald si sincer si o inima ce bate odata cu cea a celui de langa este medicamentul pe care medicii, din pacate au uitat sa-l administreze.

Crezul nostru este că arta a fost lasata de Dumnezeu pe Pamant pentru a ne hrani spiritual, pentru a ne indruma in clipele grele si ca a fost creat de El pentru viata, pentru ca noi sa avem o stanca de sprijin ori de cate ori tindem sa ne inecam in tumultul cotidian. Relaxati in emotie ne vom impartasi unii altora si de cele mai multe ori teatrul sau muzica vor face ca acest dialog sa ramana memorabil.

Scenografie- 400 euro
Recuzita- 600 euro
Cadouri- 1600 euro (albume foto + film pe suport DVD+flori)
Cheltuieli neprevazute- 200 euro
Transport- 200 euro

Total: 3000 euro