Tu esti tot de ce ai nevoie!

Inscris de Gabura Luminita, pentru Spitalul din Craiova, Categoria: Literatura

Acest concurs de proiecte este o buna oportunitate oferita studentilor si nu numai, de a-si pune in practica toate creativitatea si ingeniozitatea. Sunt o persoana pozitiva si altruista, imi place enorm de mult sa ajut oamenii din jurul meu, si simt ca prin asta ma completez pe mine, consider ca oportunitatea data de dvs. pentru implimentarea acestui proiect ar crea un beneficiu reciproc, atat pentru pacienti cat si pentru angajatii spitalului, si respective un plus de experienta pentru mine. Proiectul se va desfasura in cateva faze, independente una fata de cealalta si cu o succesiune in timp la alegerea persoanelor.
Consider deosebit de importanta starea sufleteasca a pacientilor si modul in care acestia urmeaza sa isi petreaca viata dupa vindecare, indiferent daca motivul internarii le va schimba in vre-un fel modul de viata sau nu, de aceea desfasurarea unor seminare motivationale sunt extreme de oportune. Aceste seminare se vor desfasura la o ora accesibila unui numar mare de pacienti si vor avea tematici diverse: “automotivare si autodezvoltare”, “cum faci fata stresului”, “cum sa te integrezi intr-un grup nou de persoane”, “cunoaste-te pe tine”etc.
O alta activitate care va fi desfasurata in cadrul proiectului este crearea unor cercuri literare cu tematica specifica, care sa puna in dezbatere mari capodopere ale literaturii romane si universale. Se vor desfasura discutii si prezentari de carte, care va facilita interactiunea intre pacienti, precum si integrarea lor in grupuri noi de persoane In acest scop va fi creata o mica biblioteca care va pune la dispozitia pacientilor carti ce raspund intereselor lor.
De asemenea ar fi relevant vizionarea unor filme motivationale, care au ca eroi principali persoane cu dezabilitati, sau care au suferit mari tragedii in viata, dar au reusit sa treaca peste, constientizand valoarea personalitatii lor. Prezentarea biografiilor persoanelor care au devenit mari compozitori, poeti sau oameni de influenta in lumea moderna. Toate aceste etape are ca scop dezvoltarea personala a pacientilor, dar si incercarea de a-i ajuta sa se cunoasca pe sine.
In acest context, ar fi foarte oportun invitatia a diversi specialisti in cursuri de automotivare care sa tina unele seminarii.
Sper ca v-a intrigat aceasta succinta caracterizare a proiectului si veti oferi posibilitatea pacientilor de a deveni mai buni prin regasirea propriei personalitati.

Link personal Gabura Luminita