TONIC PERFORMANCE

Inscris de Alexandru Nagy, pentru Spitalul din Bacau, Categoria: Teatru

TONIC PERFORMANCE
“Teatrul este o punte între oameni peste un ocean de singurătate…”

Noi, Teatrul Independenţilor Profesionişti* alături de un tribute band TOM WAITS ne am gandit sa propunem un performance tonic, care face bine inimiĭ: medicament cardiac cu 6 monoloage din OMUL LADA DE GUNOI intercalate cu piesele cantate de acest tribute band.

Întrucât odata cu agravarea bolii bolnavul ar trebui sa ia in calcul unele optiuni precum ingrijirile paliative. Acestea sunt servicii ce se adreseaza bolnavilor cu boli ce nu se pot vindeca si care, de obicei, evolueaza spre agravare. Este un tratament diferit de cel ce vindeca o afectiune, numit tratament curativ.

Tratamentul paliativ se adreseaza imbunatatirii calitatii vietii atat pe plan fizic, psihic cat si spiritual.

Compania psihologica permite lupta impotriva anxietatii, a depresiei, a fricii, a revoltei sau a regretului legat de apropierea mortii, sau contra rusinii cauzate de sentimentul de neputinta sau de gradul de decadere. Prietenii de la serviciu, biserica, comunitatea sau vecinii, pot fi considerati parte din familie.

Scopul tratamentelor paliative urmareste mentinerea confortului si calitatii vietii, indiferent daca boala este tratabila sau nu.
Propunem un cross over intre teatrul dramaturgului român Matei Vişniec, în interpretarea tinerilor actori ai Teatrului Independenţilor Profesionişti şi muzica actorului şi compozitorului american Tom Waits, interpretată de Rain Dogs – tribute band.
Actori: Ştefan Pavel, Alina Rotaru, Danni Ionescu
Muzică live: Jonathan Shade – chitară, Gabi Ghiţă – chitară şi voce.
Scenografia: Iulia Popescu
Regia: Alexandru Nagy
“Spectacolul, îsi poate modifica imaginea de la o seară la alta în cazul în care regizorul (sau actorii) reorganizează modulele textuale la fiecare reprezentatie.” Matei Vişniec
“Personajul care îl obsedează pe dramaturg este omul secolului douăzeci, incapabil, cu toată măretia lui de cuceritor al planetei si, în ultima vreme, si al cosmosului să-si găsească linistea sufletească, măcar asa cum si-o găsea pe vremuri un tăran, integrat armonios în colectivitatea lui sătească. În era telecomunicatiilor, fiinta omenească nu mai reuseste să comunice aproape deloc cu semenii săi” Alex. Ştefănescu
“Dacă vreau să fiu singur mă opresc, scot creta neagră din buzunar si trag un cerc în jurul meu. În interiorul cercului sunt la adăpost. Când sunt în cerc, nimeni nu poate si nici nu are dreptul să mi se adreseze.” Omul din cerc de Matei Vişniec
*Joacă la: lorgeantheatre, Home Matache, Godot Cafe-Teatru, Cafeneaua Artiştilor Buzău, Teatrul Foarte-Mic, Teatrul Nottara, Palatul Mogoșoaia, teatrobuz-ul Grolsch, Centrul Cultural ”Grigore Preoteasa”.
Premii: CEL MAI BUN SPECTACOL (”Proștii sub clar de lună” după Teodor Mazilu, regia Alexandru Robert Nagy) @ Serile Teatrului Studențesc 2011; CEL MAI BUN ACTOR (Ștefan Pavel / Emilian) @ Serile Teatrului Studențesc 2011; CEL MAI BUN ACTOR (Ștefan Pavel / Emilian) @ VedeTeatru Buzău 2012; CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ (Oana Ionescu / Clementina) @ VedeTeatru Buzău 2012; PREMIUL DE INTERPRETARE (Alexandru Nagy / Gogu) @ Festivalul Teatrelor de Buzunar 2012; PREMIUL TEATRULUI DE COMEDIE (”Proștii sub clar de lună” după Teodor Mazilu, regia Alexandru Robert Nagy) @ Festivalul Teatrelor de Buzunar 2012

Buget

Transport- 5 drumuri Buc-bacau *5 pers(500 euro )
Scenografie-650 euro
Diurna-350 euro (5 deplasari)
Cadouri-700 euro (500 de plante; bolnavii daca au o planta sau un animal in grija au un motiv in plus sa se trezeasca a2a zi si sa se responsabilizeze)
Foto+Film documentar-800 euro

Total 3000 euro