Terapie prin handmade

Inscris de Circul Magic, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Handcraft

« Terapie prin handmade », proiectul propus de Circul Magic se adreseaza pacientilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare « Prof. Dr. C.C. Iliescu ». Nu ne adresam unui grup specific de pacienti, pentru ca beneficiile terapiei prin handmade vor face perioada spitalizarii mai usor de suportat.

Terapia prin handmade ajuta pacientii si chiar si rudele acestora in momente dificile. Spitalele sunt in general locuri unde anxietatea atinge cote inalte, afectand buna dezvoltare si capacitatea de exprimare a emotiilor a celor implicati. Sesiunile de terapie prin handmade pe care Circul Magic le propune vor crea un mediu benefic, o oaza de liniste si relaxare in inima unui spital aglomerat si agitat.

Consideram ca terapia prin handmade este o solutie potrivita pentru a da pacientilor speranta si un scop pe parcursul spitalizarii lor. Tehnici ca quilling, origami si kanzashi sunt extrem de utile in stimularea creativitatii, relaxarea mintii si a corpului, generarea unei stari pozitive si dezvoltarea abilitatilor sociale.

Sesiunile de terapie prin handmade vor ajuta la crearea unei comunicari pozitive intre pacienti. Suntem de parere ca acest tip de terapie prin arta ii va ajuta sa devina mai sociabili si mai deschisi cu privire la afectiunea pe care o au.

Scopul final al terapiei prin handmade este imbunatatirea increderii de sine. Prin proiecte si tehnici usor de realizat de catre oricine, pacientii vor fi mai increzatori in sine vazand rezultatele muncii lor. La finalul sesiunilor, pacientii vor putea lua cu ei obiectele create. Vor fi incurajati sa le daruiasca celor dragi sau acelor persoane care au nevoie de empatie.

Proiectul « Terapie prin handmade » va dura 10 saptamani, cate o sesiune de o ora pe saptamana.

Quilling – 6 sedinte – Tehnica rularii hartiei, cum a fost tradus quilling in limba romana, este o metoda extreme de versatile pentru lucrul cu hartia. Nu implica abilitati complicate, se lucreaza rapid si rezultatele sunt foarte apreciate. In timpul celor 7 sedinte, pacientii vor invata sa creeze flori, fluturi, mandale si bijuterii din hartie.

Origami – 2 sedinte – Prin impaturirea hartiei se pot realiza nenumarate modele. Ne propunem ca in cele doua sedinte de Origami sa lucram cu pacientii la crearea unui buchet de flori din origami. Modelele propuse au o dificultate de nivel incepator sau mediu.

Kanzashi – 1 sedinta – Japonezii creeaza accesorii de par din flori din material textil realizate in aceasta tehnica. Pe parcursul sedintei, pacientii vor crea un accesoriu de par, o brosa si un magnet.

Bijuterii – 1 sedinta – Participantii vor invata cum sa faca o pereche de cercei si o bratara. Au la dispozitie furnituri, pietre semipretioase si margele.

Link personal Circul Magic