Terapie prin culoare

Inscris de Jitariu Anca, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Pictura

Proiectul pe care il propun pentru campania “Arta pentru viata”, consta intr-o serie de lucrari pictate pe panza, reprezentand colturi de natura redate in mod realist, de dimensiuni variate, in functie de spatiile in care acestea se incadreaza. Am ales ca suport panza, deoarece aceasta poate fi expusa intr-o alta incapere, in cazul unei reamenajari sau poate fi schimbata cu o alta lucrare din alta sectie a spitalului.
Arta a fost mereu considerata o metoda ideala de vindecare emotionala a celor suferinzi. Copil, adolescent sau batran, femeie sau barbat pot reusi sa se detaseze de starea actuala doar privind un tablou ce descrie un loc preferat in care si-ar dori sa fie, macar pentru cateva clipe…cum ar fi… un colt de natura. Intr-adevar, natura a fost, este si va fi o sursa inepuizabila de inspiratie, de meditatie si de terapie impartasind sufletului si mintii bolnavului momente de evadare de sub frica, tristetea si durerea fata de orice boala.
Scopul implementarii proiectului meu “Terapie prin culoare” este definit prin procesul vizual in care pacientii spitalului ajung sa isi imbunatateasca starea emotionala, influentand asfel, in mod pozitiv si recuperarea fizica.
Intreaga desfasurare a proiectului propus mai sus se incadreaza in bugetul mentionat in criteriile repezentantilor spitalului.

Experienta mea in domeniul picturii,pe langa aprofundarea studiilor, este de peste 12 ani, iar in timpul acestor ani am avut oportunitatea de a realiza cateva proiecte importante pentru mine, cum ar fi:
-pictura exterioara si a iconostasului unei biserici din Moldova
-crearea decorului din cadrul emisiunii pentu copii „Micul Mozart”, Radio Romania Tineret, Bucuresti
-pictura murala, restaurant Bliss, Sibiu
-expozitii de pictura personale si de grup.

Link personal Jitariu Anca