Si tu poti sa fii MAGIC!

Inscris de Florina Petre, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Literatura

Idea mea de proiect se adreseaza copiilor si se bazeaza pe puterea de autovindecare a fiecarui individ. In urma cu 2 ani, am scris o carte in acest scop. “Vivo – ursuleţul magic” este o poveste nascuta din dorinta de le a reda celor tristi speranta si de a-i invata sa-si regaseasca visele si să nu mai renunte la ele niciodata. Eroul acestei povesti destinata nu numai copiilor pleaca in lume, la propriu si la figurat, cu misiunea de a sterge lacrimi si de a le inlocui cu zambete.
In perioada scrierii cartii, am simtit ca trebuie sa-i invet pe copii ca fiecare dintre noi are puterea de a se vindeca, de a accelera procesul vindecarii. Magia ursuleţului Vivo este sustinută in realitate de trezirea puterii de autosugestie in scopul vindecarii fiintei in integralitatea ei. Copilul care va citi sau va asculta povestea, va privi ursuletul Vivo ca pe un erou ce poate vindeca cu aripa sa, toate ranile. Cartea “Vivo, ursuletul magic” se afla pe piata si are un pret accesibil tuturor. Cartea este bilingva – romana si engleza si fiecare examplar vandut inseamna un banut in contul Asociatiei P.A.V.E.L, asociatie ce sprijina copiii bolnavi de cancer.

M-am gandit ca mascota Vivo sa mearga in spitale si sa fie alaturi de copii povestindu-le aventura sa de invingator si asigurandu-i ca si ei pot sa fie magici si visele lor pot deveni realitate atata timp cat vor crede cu tarie in realizarea lor. Sunt absolut sigura ca un ursule vesel si obtimist va fi o adevarata terapie pentru copiii chinuiti de medicamente si boala. Influenta psihicului uman asupra sanatatii detine un rol primordial. Daca bolnavul s-a impacat cu boala, daca il bantuie ganduri negre si sentimentul de disperare, inseamna ca el este incurabil. De aceea, prima datorie a oricarui doctor sau vindecator este de a induce bolnavului increderea in sine, in fortele proprii. Pentru a invinge un dusman necrutator, mai intai, fiecare trebuie sa-l nimiceasca pe cel mai puternic si perfid, respectiv pe sine insusi.
Cel care continua sa lupte cu boala, in ciuda unei condamnari amenintatoare, adesea, spre uimirea tuturor, invinge suferinta mortala. Pentru asemenea minuni exista o explicatie convingatoare si fundamentata stiintific: dorinta de insanatosire poate mobiliza sistemul de aparare al organismului, aducandu-l in starea de capacitate deplina de lupta. Acest sistem incepe sa lupte impotriva bolii, prin toate mijloacele, iar rezultatul nu se lasa asteptat.
Prin propria vointa, dumneavoastra puteti exercita o puternica influenta asupra resurselor fizice, caci boala nu atinge numai organul afectat, ci organismul in ansamblu, inclusiv sufletul. Daca totul este antrenat in procesul de vindecare, atunci succesul si sansele de insanatosire vor fi mai mari. Cel care vrea sa fie sanatos, acela va fi. Un mod de viata adecvat ne ajuta sa ne intarim singuri organismul si fiecare dintre noi poate sa participe activ la apararea propriului corp.
Intr-o lume in care totul se rezuma la bani, putere si sex, intra in “scena” o carte ce iti vorbeste despre suflet, viata si puterea de a merge inainte cand ai 1000 de motive sa renunti. Cartea este despre un ursulet magic (Vivo) care are un prieten iepuras (Puf) si amandoi au cate o aripioara. Doar impreuna pot zbura. In acest fel, cartea ne indeamna sa fim uniti, pentru ca impreuna putem invinge. Cartea a fost scrisa special pentru copiii bolnavi de cancer ca atunci cand o citesc sa le dea putere si incredere ca si ei pot fi magici la fel ca ursuletul Vivo si pot invinge boala.
Vivo ii va invata pe cei mici si cei mari sa fie toleranti, iubitori si curajosi. In momentul cand a fost conceput acest personaj, s-a mers pe idea ca fiecare din noi are puterea de a vindeca prin cuvinte, prin sprijin moral, prin iubire. Copiii din Romania au nevoie de un erou care sa ii invete sa viseze frumos, sa creasca si sa se dezvolte printr-o gandire pozitiva, lipsita de teama. Trebuie sa invatam sa fim mai buni, pentru ca fiecare dintre noi e un pas spre o lume mai buna.

Inainte de publicarea acestei carti, am discutat cu psihologi, oameni de cultura si toti au considerat ca e o carte foarte buna si merita publicata.
Lumea suntem noi si daca vrem sa avem oameni iubitori, strazi lipsite de violente trebuie sa avem modele care sa ne invete importanta prieteniei, iubirii, adevarului… Pentru toate acestea Vivo este perfect! Trebuie sa existe o mica stea care sa ne lumineze sufletele si sa ne invete care sunt adevaratele valori are vietii. Avem nevoie de lumina sprituala pentru a fi mai buni, mai toleranti, mai iubitori, pentru a spera si a crede in visele noastre.

Link personal Florina Petre