Si tu poti fi un mic Picasso!

Inscris de Robu Andreea, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Pictura

Ideea mea este sa invat copiii sa se relaxeze si exprime prin pictura, cat mai simpla. Mai ales pe cei cu probleme (Ma refer aici la spitalul de psihiatrie infantila din Cluj). Am ales ca titlul sa fie vesel pentru a incuraja copiii sa se deschida, si, comparandu-i cu un artist de renume, sa le dau putina incredere in ei.
Ideea este sa aduc putina culoare in viata fiecarui copil, invantandu-l sa fie un mic artist – de la schite simple ale unor fructe la peisaje si portrete complexe – totul cu materiale sigure (Folosesc uleiuri si acuarele hipoalergice, fara multe chimicale, care nu prezinta risc in caz de ingerare). As putea, organiza, apoi, o expozitie cu vanzare (din banii pe tablouri am putea cumpara jucarii, hainute, medicamente pentru copiii suferinzi) in Piata Mihai Viteazul – scriind numele si boala de care sufera fiecare copil internat langa tabloul sau.
Ma numesc Andreea Robu, si acesta ar fi primul meu proiect de amplitudine mare. Am urmat cursurile de arta ale Palatului Copiilor, si am mai lucrat cu copii, inclusiv copii cu probleme, in cadrul unor proiecte de voluntariat la nivel local.