Seri de lectura la Chirurgie

Inscris de Geanina Macovei, pentru Spitalul din Bacau, Categoria: Literatura

Sunt educatoare şi de 1 an şi jumătate mă joc, în fiecare după amiază, cu copiii internaţi pe Secţia de Chirurgie-Ortopedie Pediatrică din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în cadrul unui Program mobil de terapie prin joc, susţinut de o organizaţie nonguvernamentală.
Lunar sunt internaţi, în medie 400 de copii, cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, ce ramân pe secţie aproximativ 7 zile.
Cam o treime dintre copii provin din mediul rural, unde accesul la carte este dificil, din motive sociale şi financiare.
De obicei, înaintea intervenţiilor chirurgicale, copiii preferă să citească sau să asculte poveşti, de aceea m-am gândit să creem o bibliotecă, care să conţină volume pentru toate vârstele: cărţi cu poze, cu imagini în relief, poveşti cu incastre, literatură pentru copii, carţi tematice (corpul uman, plantele, animale salbatice si domestice, muzica), literatură S.F.şi de aventuri pentru adolescenţi.
Lectura deschide inimile copiilor şi dă aripi imaginaţiei lor, purtându-i pe tărâmuri de basm, în care suferinţa şi teama nu-şi mai găsesc locul.
De acest fond de carte, vor putea beneficia copiii internaţi în Secţie pe o perioadă lungă de timp, iar eu voi adăuga programului de joc câte o oră de lectură în fiecare zi.

Bugetul proiectului:
carţi de toţi banii ( 3000 Euro)