* Sa coloram viata!

Inscris de Bianca Andreia Rotaru, pentru Spitalul din Bacau, Categoria: Pictura

Sunt profesoară de artă la Colegiul Naţional de Artă “George Apostu” din Bacău.Îmi propun să continui şi să extind, un proiect de pictură murală si sculptură în polistiren 3D, început în 2011, de elevii Liceului nostru în Secţia de Chirurgie Ortopedie Pediatrică din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
Împreună cu un grup de 15 elevi, vom realiza tablouri pentru toate saloanele din Secţia de Pediatrie (65 saloane), începând cu cele 10 saloane alocate Recuperării Pediatrice, în care 30 de copii cu vârste între 0 – 2 ani sunt internaţi fără părinţi, perioade lungi de timp, uneori până la 1 an, în funcţie de gravitatea diagnosticului.
Cu ajutorul acestei finanţări,ne dorim să acordăm elevilor şansa de a executa lucrari de artă, concomitent cu implicarea în viaţa comunităţii, prin intermediul empatiei faţă de copiii aflaţi în suferinţă.
Culoarea ne umanizează prin trăirile pe care le declanşează, ne influenţează conduita, ne înveseleşte.Copiii răspund mult mai intens la culori şi forme, comparativ cu adulţii.Copilul nou-născut începe să perceapă culorile începând cu vârsta de 6 săptămâni. Pentru el, culorile reprezintă primele sentimente, primul contact cu mediul extern.
Ne propunem ca saloanele din Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău să fie decorate cu picturi care să stimuleze buna-dispoziţie, creativitatea, imaginaţia copiilor,îndulcindu-le suferinţa, pentru mulţi ani de acum încolo.
Bugetul proiectului:
culori şi pensoane: 500 Euro
pânze: 750 Euro
rame:1250 Euro
aparat foto: 500 Euro