Reflecții asupra experiențelor traumatice – (Mă) vindec, povestesc/scriu și ajut!

Inscris de Coman Teodora-Ioana, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Literatura

Proiectul se dorește o transpunere a unei dorințe mai vechi, probabil generale, de a cunoaște stările celor care trec printr-o experiență destul de grea sau gravă, dar și de a facilita comunicarea acestor stări de către cei care le experimentează involuntar, în cea mai mare parte, proces care ar determina o recuperare mai ușoară, dar și un suport pentru medicii care trebuie să asigure această recuperare, cât și pentru membrii familiei din care aceștia fac parte, în afara spitalului.
De asemenea, în cadrul acestui proiect pot fi cuprinse și observațiile medicilor și ale asistenților care au în grijă numeroși pacienți cu diverse probleme.
Un proiect care să se concretizeze într-o carte, poate un jurnal colectiv /social, ar reprezenta un rezultat inedit, dar dincolo de aceasta, un produs artistic, elaborat sub forma unui joc (mai serios) interactiv, gen întrebare – răspuns (poate fi mai ușor și interesant de realizat în colaborare cu un psiholog/psihoterapeut).
Costurile acestui proiect: materiale pentru consemnarea mărturisirilor (în funcție de disponibilitatea pacienților) – înregistrarea lor sau transcrierea lor de către aceștia – caiete/agende, instrumente de scris, reportofoane – max. 200 euro, susținerea unor întâlniri plăcute cu pacienții – 250 euro, colaborarea cu un psiholog autorizat și cu experiență – voluntar implicat sau în schimbul unui onorariu – max. 250 euro, cheltuieli de deplasări – 300 euro, elaborarea, editarea și promovarea volumului rezultat – 1500 euro, alte cheltuieli/rezervă – 500 euro.
Referințe: profesor de limba și literatura română, coordonator de revistă școlară, participant la diverse proiecte culturale.