Puterea exemplului

Inscris de Popovici Roxana, pentru Spitalul din Bacau, Categoria: Teatru

Proiectul pe care doresc sa il propun in cadrul acestei competitii va fi implementat cu ajutorul voluntarilor din cadrul Asociatiei Coraline, al carei presedinte sunt.

Am “cochetat”cu ideea de terapie prin arta si inainte, incercand sa ne indreptam spre centre de persoane abuzate sau copii cu dizabilitati, pentru a-i incuraja sa se exprime liber si sa-si recapete increderea de sine.

Ideea de proiect pe care o lansam are ca element central teatrul, nu in acceptiunea universala de spectacol, ci intr-un format modern, in care actorii sa-si scrie si sa joace propriile roluri. Vor fi selectati bolnavi de diferite varste, cu afectiuni severe sau in curs de recuperare, si vor fi stabilite o serie de teme (10) care sa contina mesaje pentru mai multe categorii de public tinta. Acestia vor fi grupati pe echipe si vor avea ca sarcina sa gandeasca 10 spoturi publicitare pe care apoi sa le realizeze, cu suportul tehnic al membrilor asociatiei noastre. Cele 10 spoturi trebuie sa aiba un mesaj puternic in prevenirea si combaterea anumitor afectiuni, adoptarea unui stil de viata sanatos sau pastrarea unei atitudini pozitive pe parcursul procesului de vindecare.

Activitatea de creatie si realizare spoturi va contribui la o mai buna constientizare in randul celor implicati asupra problemelor abordate si masurilor de combatere a acestora, lucrul in echipa facandu-i sa-si imparataseasca experientele, sa caute impreuna cele mai bune cai de abordare a problemelor comune cu care se confrunta si sa-si accepte cu mai multa usurinta starea in care se afla.

Pe parcursul realizarii spoturilor vor fi facute fotografii din timpul etapei de creatie si filmare efectiva care vor fi afisate pe holurile spitalului si la intrare. Astfel se va crea o atmosfera mai relaxata si mai calda in interiorul institutiei, benefica atat bolnavilor cat si celor care vin la consultatii pentru diverse probleme similare, redandu-le optimismul si increderea in sansele de vindecare.

Din bugetul proiectului va fi realizat un site de prezentare care va contine scurte interviuri cu cei implicati, relatari despre afectiunile lor si modul in care activitatea desfasurata in cadrul proiectului i-a facut sa-si schimbe perceptia asupra starii in care se afla, precum si spoturile in sine. Acestea vor fi postate si pe alte canale on-line (youtube, facebook etc.)

Termenul e realizare al proiectului: 45 zile
Numar de resurse implicate: 4

Fondurile alocate vor fi distribuite pe activitati astfel:
- cazare si diurna echipa de lucru – 800 euro
- camera foto / video – 1200 euro
- alte materiale de lucru pentru realizare spoturi – 300 euro
- realizare site – 400 euro
- servicii printare foto + rame – 300 euro