Proiectia mentala – proces de autovindecare

Inscris de Lazar Alina, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Pictura

Proiectia mentala – proces de autovindecare

Proiectia mentala este cea care ne defineste realitatea. Realitatea fiecaruia este un cumul de perceptii in functie de educatia si istoricul personal. Lucrurile cu care intram in contact de-a lungul vietii sunt cele care ne compun si ne definesc prezentul fiecaruia. Gandurile fac parte din universul energetic ce ne compun. In acest sens s-a demonstrate stiintific ca vindecarea este un proces al mintii in primul rand. Puterea de coordonare a a gandului pozitiv si a unei realitati pozitive transforma organismul bolnav intr-unul sanatos. In acest sens vindecarea ca proces de transformare a gandului trebuie sa vina din noi ajutat fiind de factorii externi – medicali.
Proiectul pe care il propun este figurarea unei realitati care sa aiba coordonate cunoscute pentru fiecare pacient: ipostaze realiste din viata de zi cu zi, siluete de copii, tineri si batrani surprinsi intr-o ipostaza fireasca dar pozitiva. Personajele noastre se bucura, iubesc, viseaza, fac sport si sunt firesti. Zambetul, bucuria, simpatia, culoarea, sunt armele cu care luptam in procesul de autovindecare al bolnavilor. Transpunerea imaginii personale a fiecarui pacient in ipostazele prezentate ca imagini firesti a realitatii ajuta prin pasi mici la nivel de subconstient in procesul de autoregenerare fizica si psihica. Pe acest fond pozitiv pe care il provocam interventiile medicale pot avea rezultate surprinzatoare.
Spitalul ce se muleaza pe proiectul nostru este Spitalul Clinic de Recuperare de la Cluj Napoca, specilizat pe afectiuni cardiologice, neurologice, balneologice, ortopedice si de chirurgie plastica.
Proiectul nostru consta in figurarea unor siluete umane in proportie naturala pe suport de MDF (traforat pe fiecare silueta in parte). Aceste siluete sunt pictate in atelier in culori pe baza de apa si tratate la sfarsit cu lac protector, neinvaziv pentru organism. Montarea panourilor de MDF pictat se va realiza in 1/ 2 zile, astfel incat deranjul unui viitor santier va fi in acest fel diminuat. Panourile vor fi montate pe pereti cu holsuruburi astfel incat la fiecare igienizare a incaparilor sa poata fi usor de indepartat si remontat. Mentionez ca in proiectul propus am luat in calcul atat costurile de productie cat si cele de transport si montaj.

Link personal Lazar Alina