Povestile prind viata

Inscris de Caragioiu Andreea, pentru Spitalul din Craiova, Categoria: Pictura

Proiectul propus urmareste sa aduca in sufletele celor mici o atmosfera de poveste, o atmosfera care sa ii ,,deconecteze’’de la lumea reala si sa ii transpuna intr-o lume a imaginarului.
Vindecarea prin arta este o ecuatie simpla: arta sensibilizeaza, induce emotii iar emotiile duc la rezultate favorabile. Arta care calmeaza si insufleteste poate creste spiritul de viata in randul pacientilor dar si al personalului. Aceasta poate reduce semnificativ starea generata de peretii albi si goi, refuzul de a fi internat intr-un spital, prin pictarea peretilor. Imbunatatirea decorului spitalului reprezinta totodata imbunatatirea starii pacientilor.
Prin proiectul ,,Povestile prind viata” doresc sa aduc o imbunatatire atmosferei din spital, sa ,,dau viata’’ peretilor si sa redau zambetele pe chipul copiilor precum si al parintilor. Modul in care pictura decoreaza spatiul incurajeaza copiii sa vada ,,locuinta” lor temporara ca pe un loc sigur si prietenos. Acest lucru favorizeaza facilitatea de a oferi un tratament de vindecare. Astfel peretii holurilor de la sectiile de pediatrie vor insufleti atmosfera printr-un decor vesel iar in interiorul saloanelor copiii se vor bucura de picturi in culori fosforescente . Picturile fosforescente vor alunga teama celor mici de intuneric intrucat dupa stingerea becurilor o lumina de poveste le va invada salonul, iar pe masura ce copiii adorm, aceasta va fi din ce in ce mai putin vizibila.
Absolvirea masteratului in cadrul Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, diplomele obtinute la diverse concursuri de pictura si experienta dobandita pana acum din pictarea spatiilor de joaca, a camerelor de copii si a livingurilor confera siguranta realizarii unui proiect calitativ care intelege nevoile copiilor internati in spital, in timpul alocat, in conditii de igiena si cu materiale non toxice.
Bugetul aferent va acoperi cheltuielile unei echipe ce includ transport, cazare, diurna si materialele necesare realizarii proiectului.