Povestea mea incepe-asa

Inscris de Cristina Oprea, pentru Spitalul din Craiova, Categoria: Literatura

“Povestea mea incepe-asa” este un proiect dedicat copiilor spitalizati pe sectia de oncohematologie pediatrica a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. Pe o sectie pe care se afla internati copii, pui de om, se traieste azi. Nu maine, nu poimaine. Sufletele mari, prizoniere in trupuri mici, plapande si incovoiate sub greutatea unor boli dusmanoase, agresive, uneori fara speranta de supravietuire, au nevoie de zambete. Au nevoie de povesti. De povestile altora, pentru a-si putea construi propriile povesti.

Proiectul isi propune sa aduca un zambet pe chipul copiilor internati pe sectia de oncohematologie si sa ii ajute pe acestia sa se transpuna, macar pentru o ora pe zi, in lumile de poveste. In acele lumi in care, curajul, puterea si credinta inving raul.

Proiectul se va desfasura dupa un program stabilit la indicatiile Sefului Clinicii de Oncohematologie si va fi implementat de voluntarii Ascoiatiei de Lupta Impotriva Cancerului Craiova. Activitatile din cadrul proiectului implica ore de lectura pentru copii si scrierea unei culegeri de alte povesti, in care personajele vor fi reprezentate de copiii in sine.

Terapia prin lectura poate avea efecte nebanuite, iar cartile sunt mai mult decat niste simple volume din biblioteca cuiva. Ele reprezinta un univers de imagini, personaje si istorii. Efectele benefice ale lecturii si puterea exemplului sunt premise ale unei atitudini pozitive si puternice, atat de importante in recuperare si in lupta cu orice boala.

Ora povestilor, ora de lectura, intalniri cu autorii unor carti sau ilustrate, jocuri interactive si concursuri cu premii si diplome sunt alte activitati derulate in cadrul proiectului.

La finalul proiectului, ne propunem sa realizam o culegere de povesti si povestioare propuse si scrise in colaborare cu copiii internati pe sectie si sa lansam un blog la care alti copii sa aiba acces si sa isi poata aduce contributia.

De mentionat este faptul ca, in cadrul Asociatiei de Lipta ipotriva cancerului, activeaza voluntari cu experienta solide in domeniul proiectelor si a programelor sociale/ umanitare si un psihoterapeut.

Link personal Cristina Oprea