Pictura interactiva

Inscris de Sumalan Paula Adina, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Pictura

Pictura interactiva consta dintr-un sir de panouri de plexiglass montate de-alungul peretilor unui culoar (de preferinta) sau intr-o incapere in care vizibilitatea peretilor nu e impiedicata/restrictionata de prezenta altor obiecte iar traficul in apropierea acestora este liber.

Aceste panouri, puse cap la cap, vor forma un curcubeu ce se va intinde pe intregul perete (sau pereti), alcatuit din cercuri de diferite culori si nuante, alaturate si suprapuse astfel incat sa se realizeze treceri treptate, subtile de la o culoare la alta a curcubeului.

Interactivitatea acestei picturi consta in faptul ca pe spatele panourilor se vor monta LED-uri actionate de senzori de miscare. In momentul in care o persoana trece pe langa pictura, LED-urile din apropierea acesteia vor lumina (culorile luminii fiind influentate de culorile cercurilor sub care va fi pozitionat LED-ul). In acest mod, pe langa rolul decorativ si introducerea unei pete de culoare in spatiul spitalului, pictura va avea si rolul crearii unui ambient placut iluminat si dinamic. Pentru copii, acesta va fi o sursa de joaca, luminile colorate ce apar si dispar la fiecare miscare trezind interesul si curiozitatea acestora.

Spitalul pe care l-am ales este cel din Cluj deoarece este mai aproape de orasul in care locuiesc. Insa pictura interactiva se poate preta si celorlate spitale din concurs, cu conditia de a se aloca panourilor un spatiu potrivit, respectand criteriile pe care le-am mentionat mai sus.

Costurile se incadreaza in suma de 3000 de euro. In cazul in care, din anumite motive, pretul final va depasi pretul de 3000 de euro, sunt dispusa sa platesc diferenta.

Am atasat cateva imagini ale unor picturi pe panza pe care le-am realizat in stilul prezentat in descrierea conceptului (alaturari si suprapuneri de cercuri colorate in degrade ce alcatuiesc un intreg).

Link personal Sumalan Paula Adina