Neuroplasticism

Inscris de slatineanu ovidiu, pentru Spitalul din Sibiu, Categoria: Pictura

“neuroplasticism” este un termen nou in arta. are legatura directa cu cromoterapia si testele rorschach.
acest proiect a pornit in 2009 si are la baza pictura hidro(adica pictura la suprafata apei) apoi imaginea este preluata pe un suport textil/hartie care mai apoi este fotografiata in detaliu(macro) cu aparatura dedicata .
Lucrarile obtinute nu au interventie de corectie manuala(artist) sau digitala. de obicei zona fotografiata este f mica (1cm/2cm max)
lucrarile pot f marite (ca si print) pana la 7m/5m. avand o rezolutie f buna.
eu le-am gandit ca intr-o zi sa ajung cu ele chiar la o sectie de psihiatrie ptr a purta discutii atat cu pacientii cat si cu cadrele medicale ptr a crea un temei stiintific acestor lucrari de arta. Personal chiar le vad expuse (permanent) in salile de asteptare ale spitalelor si de ce nu chiar ca noua forma de test Rorschach.
imaginile obtinute sunt noi viziuni asupra manifestarii materiei la suprafata de contact intre doua zone cu mase si campuri diferite(apa/aer) e un experiment stintific cu conotatie artistica ce poate avea diverse aplicatii in recuperarea medicala sau chiar testarea unui pacient cu probleme psihice.
acest proiect este in derulare si bazeaza pe prelegerile dr. Ramachandran
imaginile mai jos atasate pot fi printate ptr a fi expuse pe orice suport si in orice dimensiune. pot chiar sa prezint si lucrarea mica originala insotita de un instrument de marire(lupa) .
va rog sa priviti lucrarile cu atentie si acceptati faptul ca nu sunt lucrari digitale.
” nu putem fi mai buni decat natura”
specific: aceste lucrari se fac singure(adica compozitia) iar tehnica de lucru este f simpla ceea ce poate deveni o activitate ptr pacientii din recuperare si nu numai..

Link personal slatineanu ovidiu