LukiCO ReciclART

Inscris de Raluca Paul, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Handcraft

LukiCo ReciclART este un proiect ecologic care isi doreste ca prin arta si indemanare sa elimine obiectele nefolositoare din jurul nostru, sa fie suport de constientizare pentru reciclarea selectiva si nu in ultimul rand terapie prin frumos si migala. Sticlele, borcanele, canile care nu ne mai plac, conservele! Cu siguranta in fiecare gospodarie exista astfel de obiecte care pot imbraca straie de sarbatoare sau isi pot gasi utilitatea intr-un birou. Acest proiect nu lasa decat imaginatia sa puna bariere.Cum functionaza? Fiecare individ implicat isi asigura materia priman(ex.un borcan) pe care urmeaza a o decora cu ajutorul culorilor si ustensilelor noastre. Costurile de productie sunt minimizate de conceptul reciclart.
Materialele puse la dispozitie de proiect:
culori acrilice-100E
lac lucios-20E
pensule-50E
sfoara-25E
rafturi expunere-1500E
Alte cheltuieli:
transport-100E
foto-200E
promovare-200E
protocol licitatie-350E
Obiectele realizate vor fi motivul unei campanii de strangere a fondurilor pentru spital-fiecare obiect va fi scos la licitatie in cadrul spitalului. In felul acesta munca este apreciata iar rezultatul mai mult decat satisfacator.
Activitatile de lucru manual vor contribui la constientizarea valorii pe care arta o confera unor obiecte care, in mod normal, ar fi aruncate. Se doreste o educare in spiritul ecologic si o stimulare a creativitatii, ambele fiind puncte forte in vindecarea mai rapida a pacientilor. Aleg ca proiectul meu sa se desfasoare la Institutul din capitala pentru ca arta vine din inima si face bine la suflet! Prin prisma experientelor anterioare pe care le-am trait in spital consider ca eficientizarea resurselor intr-un mod artistic este cea mai buna terapie. Sper ca ideea mea sa aduca tot mai multe zambete!