Laura-Grigorita`s Art

Inscris de MITRACHE Laura-Grigorita, pentru Spitalul din Craiova, Categoria: Handcraft

Deoarece consider si artizanatul o arta, am propus acest titlu.  Nu doar cred in terapia prin arta, dar eu de cand ma stiu o practic, in special dupa ce m-am inscris la facultate. Dat fiind ca am studiat mult ca sa imi pot recupera energia si reincarca bateriile am pictat. In timpul facultatii, in vacantele de vara fie traduceam carti despre pictura din engleza in romana, fie brodam, tricotam sau pictam in timp ce ii mai ajutam pe ai mei in gospodarie. Pentru mine, arta si sportul constituie adevarare minuni pe care le poate face omul de unul singur. Ele reprezinta o a doua persoana care imi poate aduce zambetul pe buze.
1. Primul efect pozitiv al artei/ hand made-ului constituie pasiunea si placerea pe care o persoana le investeste pentru a creea.
2. Al doilea efect constituie faptul ca in urma investirii acestor sentimente si stari, rezulta ceva concret o geanta, un tablou.
3. Prin arta si artizanat se poate da viata unui produs vestimentar vechi. Aplicand diverse paiete sau cusaturi pe o pereche de blugi vechi, cu siguranta acei blugi vor atrage atentia si vei fi astfel inaintea celorlati cu un pas, inaintea modei. In loc sa urmaresti tu moda si ce se poarta, vei fi tu deschizator de drumuri in moda.
In facultate am creeat si purtat un beret cu gaurele din macrame in perioada in care eu nu vedeam colegi avand asa ceva deoarece nu existau exemplare in comert. Doi ani mai tarziu am vazut aparant astfel de berete.
4. In plus, handctrafturile pot fi practicate in egala masura de tinere cat si de batrane, de persoane fara dizabilitati ca si de cele cu dizabilitati, de femei si de ce nu de barbati. In special ca arta-pictura se poate imbina si cu handcraftul- produsele create manual.
5. Iar pretul daca se doreste comercializarea acestor produse realizate hand made este mult mai ridicat datorita timpului mai prelungit investit in cerearea acestor tipuri de produse.
6. Se pot creea atat produse pur decorative cat si produse care sa fie folosite fie elemente vestimentare cat si accesorii. De exemplu eu creez si huse de telefon, genti, bluze, palarii, fulare. Sau pe blugi vechi brodez diverse: dragoni, portrete, animale (aici conteaza foarte mult ca persoana sa aiba talent la pictura). Am folosit talpile papucilor care mi s-au rupt si am facut eu papuci din tricot sau blugi. Pana si ata de canepa, care la tara ne ajuta la legatul la vie, este buna pentru creearea unei genti. Sacii de canepa rupti de la bunica din hambar, imediat ce-s spalati se transforma in rama pentru tablouri. Pot creea felicitari manuale dar si prin programe IT.
7. As prefera sa ajut la ridicarea moralului persoanelor din spitalele craiovene deoarece domiciliul meu este in judetul Dolj. In familie chiar lucreaza cineva in mediul sanitar asa ca nu mi-ar fi strain acest mediu. Daca mi-ar fi placut chimia, as fi lucrat in chirurgie. Dar in situatia mea, as putea doar sa ajut psihic pe cei bolnavi.
Banii mi-ar trebui pentru materia prima: ata, nasturi, iglite, andrele, lipici, cateva tuburi de vopsea in ulei, materiale textile ieftine. Orice poate deveni arta sau un produs hand made. As avea nevoie de bani si pentru transport pana la spital si cina si m-as incadra in cei 3000.
8. Ca beneficiari directi pot fi persoanele de orice varsta, orice sex si persoanele cu dizabilitati la membrele inferioare, coloana vertebrala, cei care nu pot sta in picioare. Cu putina imaginatie, cu efort si mult curaj chiar si persoanele fara maini se pot implica in creearea de produse. Oamenii cu dizabilitati ne-au demonstrat in permanaenta ca o dizabilitate nu este capat de lume.Barbatii pot pilograva, daca creeare de elemente vestimentare sau felicitari le displace.Si in functie de dizabilitate pot realiza si picturi murale.
Dat fiind ca sunt profesor si baby sitter-ul nepotelei mele in vacanta am rabdare cu cei care dau dovada de vointa pentru a realiza ceva.Ca timp de lucru proiectului ii voi dedica dupa amiaza incepand cu orele 16,00
Oamenilor carora nu le place sa stea si sa piarda timpul, in permanenta le va placea sa creeze fapt care ii ajuta in a-si gasi echilibru sufletesc, si de ce nu financiar.

Numai bine,
Laura-Grigorita

Link personal MITRACHE Laura-Grigorita