Instalatie Handmade – Lucrurile care ma fac fericit

Inscris de Ozana Budau, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Handcraft

Va propun un proiect interactiv de art-terapie si handmade in care participantii vor lucra pe obiecte reciclate sau in stare bruta (suporturi de lemn, sticle, borcane, pietre) cu culori acrilice, pensule, aracet, flori uscate, sfoara si orice altceva se mai poate lipi, prin tehnici handmade (decoupage, colaj, pictura pe lemn si pe sticla) ghidati si inspirati de exercitii specifice de art-terapie: Cum ma simt acum, Ce culoare are durerea mea, Lucrurile care ma fac fericit, Trei cuvinte sa exprime bucuria.

Bugetul va fi cheltuit pe materiale consumabile, transport, sistem audio (reportofon, boxe sunet).

In cadrul atelierelor zilnice, vom face exercitii de relaxare, de gestionare a emotiilor negative, meditatii ghidate pentru diminuarea durerii si schimbarea rapida a starii emotionale, apoi pe un fond de relaxare ne vom pune diverse intrebari si vom lasa mainile sa gaseasca raspunsurile in obiectele handmade pe care le vom crea.

La final vom organiza o expozitie-instalatie vizuala in spital a obiectelor handmade care exprima in diverse moduri emotii pozitive, la care vom adauga si dimensiunea sunetului prin inregistrari scurte ale pacientilor cu privire la trei cuvinte/lucruri prin care isi exprima fericirea.

Eu sunt teatrolog, artist handmade, psiholog si art-terapeut. Organizez ateliere de art-terapie si handmade si ateliere de art journaling pentru copii si adulti in cadrul librariei indepedente Bookstory, Incubator Cluj, galeriei de arta Oranjerie si a diverse festivaluri cultural din Cluj. Am avut multiple colaborari ca dramaturg cu Teatrul National Cluj si artisti independenti din Cluj.

Mai multe informatii despre mine gasiti aici:

www.schimbareacum.blogspot.ro (blogul meu ca psiholog)
www.facebook.com/virginiaboutique (pagina mea handmade)

Alte activitati:

http://festivalulpovestilor.wordpress.com/ozana-budau/

https://www.facebook.com/events/497007140335573/