Inimaginează-ți

Inscris de Ivan Elena, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Handcraft

Se spune că inima este depozitarul și protectorul sufletului. Și că sufletul este un univers în sine, care ne ofera calitatea de a fi om, unicitatea și farmecul propriu.
Că suntem oameni doar în relație cu ceilalți, construind legături bazate pe afinități, compasiune, empatie.
Am propus atunci să ne imaginăm că suntem parte esentială a acestei lumi, în care devenim conștienți unii de ceilalți, descoperindu-ne cu grijă și răbdare.
Titlul proiectului derivă din cuvâtul “inimă”, pentru tot ce este profund uman în noi și “a imagina”, adică a oferi o alternativă sau o perspectivă nouă lucrurilor nefaste, greutăților și obstacolelor pe care le întâmpinăm.
Nouă nu ne plac formulele care te îndeamnă să iți imaginezi “o lume în care”, așa că am ripostat :) )
Și am inventat “Inimaginează-ți“, o idee ce iți propune să-ți imaginezi că TU stai și privești cu atenție, mirare și încântare în jur. E nevoie de atât.
Propunem să oferim câte un aparat de fotografiat de unică folosintă fiecărui pacient. Adică aprox. 27 de fotografii de realizat. O fotografie pe zi, în funcție de teme săptămânale stabilite de comun acord, în discuții cu pacienții. (ex: cum arată în 7 dimineți la rând colegul din stanga ta). Acest lucru individual ar fi urmat și de câte un atelier pe săptămână, de realizat colaje pe suporturi mari, din materiale puse la dispoziția pacienților, pentru a-i încuraja să se exprime liber și creativ, să-și exploreze felul în care percep propria individualitate și realitatea socială. De exemplu, pentru tema menționată mai sus se pot folosi diferite decupaje si materiale pentru a reda felul în care este perceput colegul respectiv, precum și care sunt stările si sentimentele pacientului autor față de acesta.
Colajele le rămân pacienților, fiind încurajați să le ofere cadou celor dragi.
Pe lângă o importantă funcție terapeutică, acestă propunere are ca scop și dezvoltarea modalităților de expresie, de relaționare, a creativității, a atenției, conștientizarea momentului și locului prezent.

Buget/Necesar
- aparate de fotografiat de unică folosință – urmează a fi achiziționate în funcție de numărul de pacienți. pret/bucată – aprox 15 euro.
- o sală de discuții (pentru stabilirea temei etc. )
- planșe A3 pe care participanții să realizeze colajele
- foarfece x 4
- lipici x 10
- materiale pentru colaje (fotografii, reproduceri după picturi, fragmente de text – din ziare, reviste, afișe, cărți postale)
- printarea fotografiilor fiecărui participant ( + developare film), aprox 10 euro/bucata. Fotografiile le revin participanților.
- markere
- albume foto – în funcție de câți participanți sunt. aprox 3 euro/bucata.
- trainer și responsabil ateliere – 100 euro/atelier
- fotograf proiect – 200 euro

Acest proiect va fi susținut în luna septembrie de Elena Ivan, specializat în Științe Sociale / Sociologie, cu o relevantă experiență în diferite cercetări( folclor, categorii de joc în România și funcțiile acestora etc), studii de piață și comportamentale, precum și pictura icoanelor pe sticlă.
Și Cristina Ivan, specializată în Fotografie, cu experiență relevantă în domeniul artelor vizuale și teatrale.
Link-uri pentru obiectele și arta noastră sunt http://imaginepeople.wordpress.com/

http://agrafadinbuzunar.blogspot.com/

Link personal Ivan Elena