IniMagia Sufletelor

Inscris de Victor Ţăpeanu, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Teatru

Arta este hrana pentru suflet. Nu e un simplu citat, e un principiu asumat in totalitate. Nu vreau sa fac, ci imi doresc sa ofer o detasare batranilor prin teatrul mut (pantomima), mai mult decat asta, sa fac terapie prin dans (vals&tango), sa aduc spectacole de teatru-dans care sa le clateasca impresia despre generatiile tinere care nu stiu altceva decat calculator, sa sustin ateliere pentru mentinerea unei spiritualitati pozitive, calme, plina de bunatate si de speranta, pentru ca, in primul rand, mentalitatea trebuie mentinunta pe un plan ascendent, pozitiv pentru a fi in stare sa invingi orice boala.

Eu sunt un tanar dornic sa se afirme, am o trupa de teatru alaturi de care am castigat 21 de premii la nivel national la concursurile din 2012, fac teatru de 3 ani si jumatate si pantomima de 2 ani. Desi varsta frageda poate fi considerata un dezavantaj, am demonstrat in nenumarate ocazii ca pot fi matur si energia mea, canalizata intr-un scop matur, ma ajuta sa indeplinesc sarcinile la capacitate maxima.

Ideea principala a proiectului meu se desfasoara pe 3 planuri, teatral(imbogateste imaginatia, detaseaza de cotidian, sporeste atentia, rabdarea, calmul, atentia distributiva, auzul) ; muzical ( terapia prin dans, este dovedita stiintific si este oficiala intr-un spital din Argentina, demonstrand ca tango-ul este perfect pentru cardiaci. ) ; si nu in ultimul rand, spiritual, ateliere care sa ii apropie pe batrani de ei insisi si sa ii uneasca ca grup, sa fie prieteni, sa se inteleaga unii pe altii si sa isi creeze o stare permanenta, pozitiva.

Imi place sa-mi indeplinesc sarcinile si ideile cu un profesionalism desavarsit, sa respect oamenii din jurul meu si sa ii fac sa se simta bine, sa invete ceva atat ei, cat si eu.

Un proiect similar pe care tocmai l-am incheiat, intr-o tabara cu 45 de copii (12-14 ani- cei mai activi copii din Scoala nr. 1), am lucrat pe aceeiasi idee, iar asteptarile au fost intrecute cu mult. Parintii au fost extrem de multumiti si mi-au propus sa lucrez in continuare cu ei.

,,Cel mai mult mi-au placut cursurile de pantomima organizate de domnul Victor Tapeanu. Alaturi de dumnealui am participat la jocuri foarte interesante, relaxante care ne-au adus admiratia celor din jur. Am invatat ca pantomima este o latura a teatrului, asa-numitul “teatru mut”, în care actiunea este facuta cu ajutorul miscarilor scenice care sugereaza anumite dorinte, sentimente, idei și poate fi întalnita in combinatie cu un scurt background muzical.” -Ene Miruna

Bugetul este impartit astfel :

1000 euro – camera foto/video ( pe tot parcursul proiectului se va realiza un film-documentar profesional despre toata experienta avuta )
500 euro – echipament tehnic (boxe,lumini)
300 euro – montaj/regie/coregrafie
500 euro – protocol
500 euro – cadouri pentru toti batranii participanti la proiect.
200 euro – cheltuieli neprevazute.