Ia-ti creionul tau si umbla..

Inscris de Iudita Pelea, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Pictura

Ia-ti creionul tau si umbla!

Numele meu este Iudita Pelea si sunt instructor de desen cu emisfera dreapta. In 2008 am absolvit primul meu curs de desen cu emisfera dreapta.
Am convingerea ca procesul de vindecare al trupului fizic depinde intr-o masura foarte mare de identificarea lucrurilor care scot la iveala creativitatea ce sta ascunsa in adancul fiecarei persoane, preocuparile care iti hranesc sufletul. Desenul si pictura sunt asemenea preocupari. Cursul pe care il propun in cadrul proiectului dumneavoastra este unul care te ajuta sa-ti invingi o credinta limitativa foarte adanc inradacinata in subconstient, aceea ca nu stii sa desenezi.
Cursul se deruleaza pe durata a patru zile. In decursul acestora, toti participantii reusesc sa invinga aceasta credinta limitativa si sa traisc starea de bine oferita de creativitatea manifestata . Ulterior vor reusi sa readuca in viata lor aceasta de stare de liniste, ori de cate ori simt nevoia, sa readuca in viata lor candoarea copilariei, de foarte mare ajutor intr-un proces de vindecare. Prin performanta celei de a patra zile in care isi vor desena autoportretul, se declanseaza un proces de autocunoastere care poate avea un impact benefic asupra bolnavilor.
Desenul de mandala este de asemenea o metoda terapeutica eficienta. Crearea lor face legatura intre emisfera dreapta si stanga, faciliteaza trecerea atentiei noastre din lumea exterioara catre trairile noastre emotionale , implicit la declansarea unor procese de vindecare.

Asta imi doresc eu, sa transmit mai departe modalitatea ce mi-a adus si mie vindecare deplina . Sa ii ajut si pe altii sa-si gaseasca vocea interioara, vocea care le vorbeste despre adancimile fiintei, despre linistea care te face sa-ti curga lacrimile.
Proiectul meu consta in organizarea unor cursuri de desen cu emisfera dreapta care dureaza 4 zile si a unor ateliere de pictat mandala pe sticla,care au o durata de 5 ore /atelier , in cadrul Spitalui de Recuperare Cluj.
Publicul tinta pentru cursurile de desen sunt persoane cu limita de varsta minima de 16 ani- fara limita maxima ( cel mai varstnic cursant al meu a avut 83 de ani) , carora conditia fizica le permite sa participe 8 ore pe zi/ 4 zile legate la activitatile cursului de desen.
Pentru atelierul de mandala pe sticla publicul tinta este de la 7 ani varsta minima- fara limita de varsta maxima.
Propun derularea proiectului pentru o perioada de 5 luni astfel:
1 curs de desen/luna- 8 participanti/curs- total 5 cursuri
2 ateliere mandala/luna-10 participanti/curs –total 10 ateliere

Costuri- materiale necesare atelier mandala- 10 euro
10 euro x10persoane=100 euro/atelier/ total cost 1000 euro
- Materiale necesare curs desen-30 Euro/persoana
30 euro x 8 persoane= 240 euro/ curs / total cost 1200 euro
- Imprimanta tiparire suport de curs- 150 euro
- Consumabile imprimare- 100 euro
- Cheltuieli deplasare 300 euro
- Cheltuieli protocol cursanti apa, snacsuri- 100 euro
- Flipchart 150 euro
- Alte consumabile 100 euro
—————–
Total general 3000 euro

http://cursdedesen.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/desencuemisferadreapta

Link personal Iudita Pelea