” FETITA CU CHIBRITURI” SPECTACOL INTERACTIV

Inscris de SIMONA VINTILA, pentru Spitalul din Timisoara, Categoria: Teatru

Proiectul meu are ca punct de plecare textul lui Hans Christian Andersen, pe care l-am dramatizat si adaptat pentru o fetita de 8 ani si pentru trei actori profesionisti. De ce “Fetita cu chibrituri”? Deoarece consider ca textul acesta, dramatizat intr-o nota tragicomica, in intentia de a exploata nevoia copiilor de a rade chiar si de realitatea mortii, va ajunge cu usurinta la inimile micutilor suferinzi din sectia de pediatrie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara. Mai mult, prin intermediul prezentei scenice a fetitei care interpreteaza rolul principal, dar si prin intermediul mesajului acestei povesti, acesti micuti vor primi o infuzie de speranta si optimism in lupta lor cu boala. Spectacolul se doreste interactiv, actorii implicand pacientii-spectatori pe tot parcursul actului scenic. Astfel, acestia vor putea interveni in firul povestii si vor putea canta alaturi de micuta actrita.
Acest proiect il voi dedica in mod special copiilor suferinzi de mucoviscidoza, care se lupta cu aceasta boala cumplita si carora, prin intermediul unor astfel de initiative , le putem oferi motive sa iubeasca viata si, in consecinta, sa lupte sa si-o prelungeasca cat de mult posibil.
Intentionez sa prezint acest spectacol de doua ori pe saptamana timp de doua luni, in perioada noiembrie – decembrie, ca un cadou oferit de sarbatori micutilor din Sectia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.

Buget: 3000 euro

1. Mediatizare : 1000 de euro

- afise
- flyere
- spot TV
- spot Radio
- publicitate presa scrisa
- film documentar

2. Decor, costume, recuzita : 700 de euro

3. Actori: 600 de euro

4. Transport: 300 de euro

5. Cheltuieli administrative neprevazute: 400 de euro

Sa fie intr-un ceas bun!

Simona Vintila

Link personal SIMONA VINTILA