Fantezie fara limite

Inscris de Maxim Irina, pentru Spitalul din Sibiu, Categoria: Handcraft

Suntem un grup de tineri cu dizabilitati angajati la intreprinderea sociala S.C. Proiect Mozaic S.R.L. (www.fabricademozaic.ro).
In aceasta inteprindere noi producem mozaic din diferite materiale: gresie, faianta, piatra naturala si alte materiale compozite, pentru decoratiuni interioare si exteriore. Procesul de fabricare presupune: operatiuni de taiere cu ajutorul utilajelor industriale (pentru acest lucru ne ajuta un inginer), sortarea pieselor, din punct de vedere calitativ, montarea pieselor in matrite, trecerea matritelor prin masina de lipit. Dupa ce au fost lipite sunt verificate si apoi gata de ambalare. Astfel pregatite se pot livra clientului.
Am inceput de un an de zile sa lucram in fabrica. Dupa un an putem spune ca acum produsele noastre sunt de lux. Acum este posibil sa personalizam mozaicul dupa marime, culori, grafica, desen.
De aici a pornit si ideea de a dezvolta Proiectul “Fantezie fara limite” care ne gandim ca ar fi o linie de productie pentru copii deoarece au o tematica animata si divers colorata pe gustul fiecarui copil.

Obiectivul Proiectului:
1.Amenajarea unui spatiu din spital cu mozaic pentru copii.
2.Intregrarea sociala intre noi si a altor tineri in dificultate sau cu dizabilitati.

Activitatea Proiectului:
1.Cunoastere, socializare si planificare. Va fii organizata o intalnire intre 3-4 tineri din fabrica impreuna cu 5-10 tineri din spital in care va fii explicat proiectul si vom alege impreuna desenul care va fii realizat.
2.Tinerii angajati din fabrica de mozaic sa vor intorce in Bucuresti si vor taia toate piesele necesare pentru realizarea desenul ales.
3.Tinerii din fabrica vor merge la spital pentru a pune impreuna cu ceilalti tinerii piese in matrite, iar de aceasta data matritele vor fii lipite manual.
4.Montarea mozaicului care va fi facuta de un muncitor calificat.
5.Inaugurarea mozaicului cu scopul de a face cunoscuta munca noastra si de a dovedi faptul ca integrarea profesionala pentru tinerii in dificultate si cu dizabilitati este o posibilitate reala.

Bugetul Proiectului:
-Costul pentru trei calatorii Bucuresti-Sibiu pentru 4-5 persoane incluzand transport si cazare. O calatorie pentru o prima intilnire, a doua calatorie pentru montare in matrite, a treia calatorie pentru inaugurare. Pentru aceste calatorii aproximam ca sunt necesari intre 800-1000€.
-Costul pentru materialele necesare pentru fabricarea mozaicului, in functie de dimensiunea mozaicului, aproximativ 200€ si 100€ aproximativ pentru elaborarea artistica a desenului.
-Costul cu personalul implicat in proiect (manopera in fabrica, inginer) aproximativ 400€.
-Costuri administrative in fabrica: energia, consumabile (discuri plasa, adeziv) aproximativ 50€
-Costuri pentru montajul mozaicului pe perete aproximativ intre 500-800€ in functie de dimensiunea mozaicului.
-Costuri pentru inaugurare (materiale publicitare, cofee break, conferinta de presa etc) aproximativ 700-900€.