Eu sunt propriul meu erou/propria mea eroina

Inscris de Luiza-Amalia Mares, pentru Spitalul din Sibiu, Categoria: Teatru

Proiectul se adreseaza unor grupuri formate din 8 – 12 pacienti ( pot fi grupuri de adulti dar si grupuri de copii si adolescenti ) si presupune reintoarcerea la acea perioada a vietii in care fiecare avea un erou favorit/o eroina favorita cu care se identifica.
Pe parcursul a 10 -14 zile fiecare in parte va experimenta calea de ajunge la eroul/eroina din interior propunand fie o poveste, fie un basm care se va juca pe ” scena “. Dupa ce toate persoanele din grup vor avea ocazia de a propune o poveste in care sa fie erou/eroina, in ultima zi a intalnirii grupul va avea posibilitatea de a-si juca propria poveste in care toti eroii se vor intalni.

La sfarsitul fiecarei sesiuni de joc va urma un interval de 30 – 40 de minute in care pacientii vor impartasi experienta traita in rolul ales.Prin feed-back de rol se urmareste atat o constientizare de sine cat si o revalorizare. Plecand de la o lume de fictiune cu eroi si antieroi care isi duc propriile lupte si in care eroul/eroina are puterea de a-si schimba destinul se ajunge in realitatea de ” aici si acum “, in care pot fi gasite solutii la probleme de viata ce pareau insurmontabile.
Pe parcursul unei zile se poate lucra cu 2 – 3 grupuri diferite de pacienti, proiectul putand fi adaptat in functie de varsta participantilor. De asemenea, proiectul in sine nu implica mari costuri pentru recuzita aceasta fiind in principal alcatuita din materiale textile cu ajutorul carora pot fi improvizate pe loc costumatiile pentru joc si fiind de asemenea o modalitate de experimentare a creativitatii.
Am conceput acest proiect special pentru aceasta selectie si consider ca am abilitatile necesare pentru a-l pune in practica deoarece am experienta in a lucra cu grupurile fiind psihoterapeut cu formare in psihodrama. In prezent conduc un grup de terapie format din 10 asistente maternale din cadrul D.G.A.S.P.C., sector 4, Bucuresti si imi desfasor activitatea privata la Cabinet individual de psihologie ” Mares Luiza -Amalia “.

Am adaugat doua imagini din doua secvente de joc improvizat in care personaje sunt o parte din asistentele maternale al caror grup il conduc si o a treia imagine cu o secventa de monodrama din terapie individuala.