Creatie si bucurie prin joc

Inscris de Juncu Loredana Sidonia, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Pictura

La recomandarea unui prieten am descoperit campania “Creeaza sa traiesti, traieste sa creezi!”. De la inceput am fost atrasa de ideea campaniei, aceea de a folosi arta pentru usurarea suferintei oamenilor. Marturisesc ca aceasta s-a potrivit ca o manusa cu felul meu de privi fenomenul artistic.
Am plecat de la ideea de a-i implica cat mai mult si pe o perioada cat mai lunga pe pacienti in proiectul meu. M-am orientat catre cei mai mici pacienti ai Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”, copiii din departamentul de pediatrie. Imi doresc sa imbin jocul specific varstei, bucuria creatiei artistice si atmosfera prietenoasa intr-un singur proiect. Desi parea foarte greu de realizat la inceput m-a salvat ideea popularii unui peisaj creat de mine pe perete cu personaje desenate de copii. Urmatorul pas a fost incadrarea proiectului in spatiul disponibil. In urma vizitei mele in cadrul departamentului de pediatrie am descoperit ca as avea la dispozitie doua saloane.
Concret am sa pictez cate un perete din fiecare salon. In primul voi picta o atmosfera de padure in care culoarea predominanta sa fie verde iar in cel de-al doilea am sa creez un peisaj marin sprijinit in principal de culoarea albastru. Cele doua culori, verde si albastru, sunt conform principiilor cromoterapiei cele care induc cel mai bine starea de relaxare psihica, de care micii pacienti au atata nevoie. Cele doua picturi vor deveni un cadru in care copii isi vor amplasa propriile personaje. Acestea vor fi desenate pe carton, apoi colorate, decupate si lipite conform propriilor preferinte. Aceste personaje vor fi lipite temporar cu banda autoadeziva pe fundalul picturii, urmand apoi sa poata fi desprinse pentru a lasa loc unor noi creeatii. Pentru cei mai mici vor exista cateva modele de personaje ce trebuie doar colorate si decupate.
Ca designer de ambient, absolvent al Universitatii de Arte Plastice din Bucuresti am resursele artistice necesare ducerii la bun sfarsit a acestui proiect. Am experienta in realizarea proiectelor de acest gen, dobandita prin decorarea cu picturi murale a sectiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni si a sediului Asociatiei AITA. Ambele proiecte au fost realizate ca voluntar al Fundatiei MAME respectiv a Asociatiei AITA.
Buget estimat:
- Materiale necesare realizarii picturii murale (vopsea lavabila, coloranti, pensule etc.) -300 E
- Materiale pentru realizarea personajelor (carton, foarfece, banda autoadeziva, culori) – 400 E
- Mobilier de depozitare, masute pentru cei imobilizati, cutii – 220 E
- Cheltuieli de transport si masa – 170 E
Timpul necesar realizarii proiectului este de 7 zile.
Acest proiect ii va implica activ si pe adultii internati alaturi de copii, aducandu-le si acestora mici bucurii artistice prin sprijinul acordat in realizarea personajelor.
Va rog sa vizitati:

http://www.picturicamere.ro/index.php/portofoliu-picturi-camere

http://www.facebook.com/pages/PICTURI-CAMERE/200323726706851

Link personal Juncu Loredana Sidonia