,,copil ca tine sunt si eu…,,

Inscris de Martin Rozalia, pentru Spitalul din Craiova, Categoria: Pictura

Numele meu este Martin Rozalia, am 37 de ani, sunt artist plastic si profesor de pictura in Craiova de 16 ani. Am participat si organizat actiuni de voluntariat, expozitii , proiecte artistice de promovare a tinerilor in parteneriat cu centre de cultura si arta (Muzeul de Arta ,,Jean Mihail,, Liceul de Arta, Biblioteca Judeteana, Prefectura, Teatrul National, DJTS Dolj, etc.), spitale (Centrul de Oncologie pediatrica Spitalul Judetean Craiova,Spitalul de copii nr.2), scoli speciale ( ,,Sf. Vasile ,, Sf.Mina,,) si targuri hand-made.
Public tinta
Proiectul propus pentru copiii din cadrul sectiei de oncologie pe care i-am cunoscut deja as vrea sa il continui la nivel national prin expunerea lucrarilor in spitalele beneficiare din proiect, astfel incat sa se realizeze un schimb de experienta si comunicare artistica.
Tema propusa – ,,Copil ca tine sunt si eu…,, (Autoportret)
Psihologia acestei teme are in vedere redescoperirea propriilor valori prin joc, culoare, imaginatie, informatie, relationare, motivare si incredere.
Obiectiv
Imi propun prin metode psiho-pedagogice ca aceasta tema sa fie una cu rol terapeutic de deschidere spre autocunoastere prin mijloacele de expresie plastica specifice fiecarui stil (abstractizare, caricatura, naiv, studiu sau simbol).
Activitatile Proiectului
Desfasurarea activitatilor va avea loc sambata timp de 2 ore pe parcursul a 8 saptamani in cadrul sectiei de pediatrie cu grupe de cate 8 copii.
Pasul 1 -Prezentare ,,Sa ne cunoastem, relationare, prezentarea temei
Pasul 2 -Documentare foto video -multimedia
Motivarea temei prin exemple document ale artistilor plastici celebrii cu probleme de sanatate ce au crezut in arta lor, argumente ce ii vor determina sa aibă incredere in exprimarea propriei personalitati.
(Goya, Matisse, Brauner, Luchian etc)
Pasul 3 -Schita, desen
Pasul 4 -Culoare
Pasul 5 -Finalizare, panotare, vernisare, promovare
Mesaj – Transmiterea prin intermediul acestui proiect, mesaje de sprijin si incurajare, incredere si prietenie, motivatie si speranta.
Rezultate
Lucrarile copiilor vor fi expuse in spital si scolile cu care am parteneriate in scopul implicarii in actiuni de voluntariat, de constientizare a cat de importanta este sanatatea in viata unui om si cum ne putem noi ajuta. Promovarea se va face si prin materiale tiparite, cea ce sporeste interesul tuturor de a se implica. In final lucrarile se vor intoarce la copii, impreuna cu o foto-amintire.
Necesar de materiale
achizitionare mobilier – 4 mese, 8 scaune, tabla medie tip sevalet ce vor ramane in spital si pentru alte activitati
Consumabile- creta colorata, burete, creioane, gume, seturi pensule, palete pentru amestec, culori acrilice, panza canvas, coli desen, oglinzi, acesorii panotare, pahare de unica folosinta, servetele.
Materiale promotionale – afise, flyere, foto-amintire
Dotari tehnice -videoproiector, ecran proiectie, laptop, boxe asigurate de mine, transport lucrari
Buget 3000 E