Copacul vietii

Inscris de Cristian Scutaru, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Pictura

Salut, din dorinta de a impartasi experianta in domeniul artelor plastice pe care am acumulat-o in decursul anilor, am inceput un proiect menit sa incurajeze creativitea si imaginatia persoanelor interesate sa invete lucruri noi , sa experimenteze, sa se relaxeze pictand. Am ales sa aplic cu acest proiect pentru Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Copacul Vietii este o tema care poate fi pusa in practica de orice persoana , in orice tehnica si folosind diferite mijloace de exprimare artistica. Practic, fiecare persoana care doreste sa participe la acest curs care va contine 3 sedinte a cate 2 ore, (daca cineva nu poate sa stea atat poate sa continue si in salon) va invata sa se exprime liber prin arta grafica, va invata sa lucreze cu diferite materiale (penita cu tus , acrilic, acuarela) si cel mai important lucru isi va crea propria poveste a vietii.
Fiecare dintre noi are o poveste, acum ei au posibilitatea sa ilustreze aceasta poveste sa o aduca in realitate. Fiecare va alege modul de reprezentare: naiv , realist , stilizat vor fi puse la dispozitie imagini ajutatoare si vor fi ajutati sa deseneze si lucruri pe care ei nu le pot face astfel incat imaginea finala sa corespunda cu cea din interiorul lor .

Cursul consta in realizare unei lucraricu tema Copacul Vietii pe sticla sau hartie in diferite tehnici: penita cu tus, acuarela, acrilic (nici un material folosit nu este toxic).
Programul se va desfasura astfel:

1- prezentarea proiectului cu imagini ajutatoare, cum folosim simboluri , elemente grafice, cum creem ritmuri .
2 -realizarea in desen a lucrarii si efectuarea conturului
3 -prezentarea tehnicilor care pot fi folosite pentru realizarea lucrarii
4- realizrea lucrarii
Bugetul va fi distribuit astfel :
-penite , tusuri colorate , acuarele , acrilic si pensule 1600 de E
-hartie 100 E
-paspartu 300 E
-transport 50 E
-apa 50 E
-printuri 100 E
-creioane si radiere 50 E
-diplome de participare 300 E
-STICLA 450 E

Link personal Cristian Scutaru