Coloreaza-ti Inima!

Inscris de Dan Miron, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Pictura

Proiectul de creativitate pe care il propun se adreseaza pacientilor spitalului C.C. Iliescu, pacienti care sufera de boli cardiovasculare si care vor fi implicati – fara a depune un efort fizic – in realizarea unei picturi de mari dimensiuni.

Scopul acestui proiect are doua mari directii: crearea unei picturi conceptuale la care vor participa intre 30 si 50 de pacienti si decorarea interiorului spitalului cu acesta lucrare.

In toamna anului 2011 am avut posibilitatea de ma implica intr-un proiect similar desfasurat la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, acolo unde o echipa de medici impreuna cu pacientii din spital au realizat o lucrare de mari dimensiuni – lucrare care infrumuseteaza si imbogateste si in prezent holul spitalului.

Reactia pe care am trait-o in momentul in care pacientii au fost invitati sa ia parte la un proces creativ este o reactie de nedescris. Femei si barbati de toate varstele, in toate pragurile de evolutie ale bolii, s-au adunat si au participat la o activitate ne-conventionala care le-a stimulat dorinta de viata. Dorinta s-a manifestat si in continuarea activitatii de pictura acasa, dupa ce acestia erau externati.

Rolul meu in acel proiect a fost acela de a crea o pictura suport, o pictura care sa reprezinte doi plamani sanatosi, plin de viata si de oxigen.
Pentru pacientii spitalului C.C. Iliescu propun imaginea unei inimi–instrument, o inima unde vasele de sange sunt corzi de instrument pulsand viata si note muzicale.

Fezabilitate: intreg proiectul de pictura se incadreaza in bugetul de 3000 euro: creatie, panza mari dimensiuni, plotare, sasiu, culori, pensule, materiale consumabile si bine-nteles pezenta artistului in procesul final creativ.

Link personal Dan Miron