Caravana Fruit Fusion

Inscris de Diana Cărăvan, pentru Spitalul din Craiova, Categoria: Teatru

Caravana Fruit Fusion

Teatru. Muzică. Implicare la scară largă. Acestea ar fi cele trei dimensiuni ale proiectului pe care l-am gândit pentru campania Artă pentru viață. Ne propunem mai întâi să aducem campania în lumina reflectoarelor și să dăm astfel ocazia cât mai multor oameni să se implice. Cum? Prin muzică, printr-o serie de concerte la care biletul de intrare va fi 1 kg de fructe : ) Fructe pe care omul le va alege cu mâna lui, cu gândul că acestea vor ajunge la pacienții unui spital din orașul lor. În acest fel concertul va deveni mai mult decât o formă de divertisment, va deveni un instrument care îi va face pe oameni mai atenți la cei care au probleme, mai conștienți că implicarea lor e necesară și binevenită chiar și sub forma celui mai mic gest cum e cel de a aduce un fruct pentru un om bolnav.
Pasul doi va fi să mergem la pacienți cu voie bună, cu fructele colectate în urma concertului și cu o piesă de teatru excepțională, o adaptare după Oscar și tanti Roz, de Eric-Emmanuel Schmitt. Un spectacol luminos, delicat și cu mult umor. Caracterul optimist și speranța care însoțește această piesă vor aduce pacienților atât hohote de râs, cât și momente de reală emoție. Va fi ca o gură de aer proaspăt pentru ei, aducându-le o perspectivă profund pozitivă.
Cu ajutorul finanțării de la Servier ne propunem să implementăm acest proiect în fiecare din cele trei orașe vizate: Cluj, Sibiu și Craiova.
Trupa cooptată pentru a susține concertele caritabile este o trupă clujeană, Modiwo, prima trupă de world music alternativ din România. Stilul abordat este o combinație de muzică contemporană cu influențe etnice din întreaga lume, muzicienii din trupa Modiwo folosesc peste 25 de instrumente, sunt dinamici, originali și susțin astfel de cauze oridecâte ori au ocazia. Detalii despre aceștia puteți găsi la www.modiwo.com
Concerte Fruit Fusion au mai fost organizate în Cluj-Napoca, Oradea și Baia Mare, diferența fiind că fructele colectate erau destinate copiilor de la centrele de plasament din aceste orașe. Conceptul s-a dovedit a fi extrem de atrăgător pentru oameni pentru că au fost suprinzător de receptivi: s-au strâns peste o tonă de fructe, în Cluj s-au strâns atât de multe încât pe lângă centrele de plasament, am putut duce și la centre pentru seniori cu peste 200 de pacienți.
Piesa de teatru va fi pusă în scenă de actori din clubul de teatru amator ArtClub Haribol, din cadrul asociației LifeForce din Cluj-Napoca, la care sunt voluntară.
În linii mari, finanțarea de la Servier va fi folosită pentru: promovarea campaniei prin diferite mijloace media, închirierea locației și sonorizării pentru concerte, transport și cazare, remunerarea simbolică a membrilor trupei și a personalului tehnic și achiziționarea recuzitei necesare pentru punerea în scenă a piesei.