Cand spun “tot”, spun “teatru”

Inscris de Balas Anamaria, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Teatru

Am invatat ca teatrul nu inseamna doar cuvinte, masti sau costume. Teatrul este viata. Joci pentru a-l transpune pe spectator in lumea ta, joci pentru a-l convinge pe omul din sala sa-si lase problemele la intrarea in teatru si sa se destinda. In acest caz, nu putem numi oare teatrul o sursa de terapie?
Personal consider ca bolnavii au nevoie de mai mult decat de o reprezentatie. Trebuie implicati in realizarea unui concept, deoarece cred ca sentimentul de a face parte din ceva, de a contribui la realizarea unui lucru atunci cand multi i-ar considera nefolositori data fiind conditia lor fizica precara, le-ar putea oferi impulsul necesar pentru a trece mai usor peste probleme.
Ideea mea consta in a-i introduce pe bolnavi in lumea teatrului, a-i familiariza cu ceea ce inseamna arta dramatica. Voi realiza impreuna cu ei mici scenete pe care le voi combina cu muzica si dans. Tinand cont ca starea de sanatate a pacientilor spitalului nu le permite sa faca prea multa miscare, evident coregrafia va fi adaptata in functie de capacitatea lor fizica. Ceea ce imi doresc sa fac cu ei este un mic proiect de teatru-dans pe o perioada de 4 luni.
Costuri:
- recuzita: 500 euro
- camera video/foto: 300 euro
- music player + boxe: 150 euro
- reflectoare: 150 euro
- consumabile ( ex: caiete, pixuri, etc.) : 100 euro
- scenografie: 300 euro
- coregrafie: 300 euro
- masa protocol spectacole: 100 euro
- transport: 300 euro
- diurna: 350 euro
- video proiector: 350 euro
- ecran proiectie : 100 euro