Atelier de creatie

Inscris de Tilica Alexandru Dragos, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Pictura

“Fiecare copil este un artist, problema este cum sa facem sa ramana artist cand creste.”(Pablo Picasso)
Desenul este un lucru esential vietii. Este printre primele activitati cu care intram in contact cand suntem copii, primul mod de a crea ceva. Eu vreau sa organizez ateliere de creatie cu pacientii spitalului clinic de recuperare Cluj-Napoca, de 3 ori pe saptamana cate 2 ore. In acest proiect va mai fi implicata o persoana si imi voi desfasura activitatea pe tot parcurul lunii Septembrie.
Desenul nu va fi folosit ca o simpla activitate de grup, el va fi doar un motiv si va actiona ca un portal intr-o lume in care problemele pot fi depasite, un loc unde toti ne putem discuta gandurile si sa ne intelegem unii pe altii. Un loc izolat de lumea in care ne aflam. Ii voi ajuta practic, pentru transpunerea gandurilor lor pe foaie, dar le voi prezenta si ce s-a facut de-al lungul anilor in istoria artelor vizuale. Le voi prezenta artistii care s-au remarcat pe parcursul istoriei din diferite curente si ii voi sprijini pe pacienti sa-si aleaga artistii lor preferati si de asemenea, o directie in care se vor putea conecta cu copiii din sinea lor. Voi desfasura activitati care au la baza desenul, expresia plastica si ii voi ajuta pe pacienti sa se cunoasta si pe sine si intre ei mai bine. Va atasez doua dintre lucrarile mele, dar in lucrul cu pacientii voi aborda o directie diferita in functie de dorintele, experientelor lor de viata si preocuparile profesionale. La finalul proiectului voi decora spitalul cu cateva panze facute de mine in timpul proiectului, lucrari ce vor fi realizate in afara programului cu pacientii.
Studiez arte plastice la Universitatea “George Enescu” Iasi, sunt din Botosani si datorita faptului ca in orasul natal nu este o locatie pentru acest proiect, unde as putea desfasura activitatea, am ales Clujul, motiv pentru care as avea nevoie de cheltuieli de trasnsport, cazare si mancare. Imi doresc sa fac lucrul acesta pentru oameni care nu se afla intr-o perioada foarte fericita a vietii lor, impartasindu-le din experientele si cunostintele mele acumulate si cu convingerea ca acest proiect le va aduce un plus starii lor de spirit si le va distrage atentia de la problemele cu care ei se confrunta.

Modul de distribuire al banilor(total 2550 euro):
materiale(panze, culori, blocuri de desen, pensule, etc) – 1500 euro
cazare/mancare – 350 euro
imprimanta – 200 euro
cheltuieli de transport – 300 euro
cheltuieli rezerva – 200 euro