Atelier de albume foto

Inscris de Alina Marinescu, pentru Spitalul din Bucuresti, Categoria: Handcraft

Numele meu este Alina Marinescu și sunt masterandă în anul 2 al Secției de Grafică la Universitatea de Arte din Bucuresti.
Încă din anul 1 al studiilor de licență am învățat să-mi realizez propriile caiete de schițe, iar în timp am câștigat experiență, din care vreau să împărtășesc și celor din jur. Proiectul pe care vreau să îl realizez împreună cu pacienții Secției de Boli Cardiovasculare a Spitaluilui C.C.Iliescu din București, este un atelier de creat caiete handmade; acestea vor căpăta ulterior un rol foarte special- ele vor deveni albume foto.
Caietele, nefiind realizate mecanic, în serie, ci obiecte unicat, vor reprezenta un spațiu ideal pentru stocarea amintirilor fiecăruia, care sunt, de altfel, unice. Albumele realizate împreună cu pacienții vor fi prețioase și vor ieși în evidență prin implicarea fizică și emoțională a pacienților, prin dragostea și grija acestora de a realiza un obiect frumos, personalizat pe care îl pot împărtăși cu cei dragi. Pe lângă faptul că este o activitate relaxantă și terapeutică, realizarea acestor caiete handmade nu are doar rol estetic ci un important scop utilitar. Un album foto îl va motiva pe pacient să își dorească să se bucure în continuare de viață și să îl completeze cu amintiri frumoase. Prima fotografie din album va fi o poza de grup a autorilor si a albumelor pe care le-au realizat. Copertele albumelor pot fi îmbrăcate în material textil sau hârtie cu diverse imprimeuri, hârtia din interiorul albumului de asemenea poate fi legată prin cusătură clasică sau cusătură japoneză, în funcție de dorința fiecărui pacient.
Cred ca realizarea acestui proiect este necesara deoarece momentele valoroase din viața fiecăruia dintre noi merită să fie apreciate și păstrate într-un loc care să le reflecte importanța.

Pentru realizarea acestui proiect va fi nevoie de:
-ghilotină tipografică manuală, format A3-350E
-imprimantă foto- 600E
-cameră foto- 500E
-hârtie-700E
-hârtie fotografică- 150E
-mucava-100E
-sfoară/ață, ac, lipici(aracet)-150E
-hârtie colorată pentru etichete-150E
-material textil pentru coperte-150E
-transport materiale/ cheltuieli neprevăzute-150E

Link personal Alina Marinescu