Arta pentru suflet

Inscris de Georgel Vîlsan, pentru Spitalul din Timisoara, Categoria: Pictura

Scopul proiectului este de a oferi o stare de bine/de mulţumire/de a genera satisfacţie pacientilor şi medicilor SCJUT prin intermediul acţiunilor tinerilor artişti locali dar şi din ţară. În acelaşi timp proiectul doreşte să conecteze tinerii artişti (elevi din licee de arte) pentru a le oferi acestora oportunitatea de a căpăta experienţă şi a se acomoda cu genul de proiecte menite să ajute societatea în care trăiesc.
Proiectul se adresează în mare parte pacienţilor spitalului, dar şi personalului angajat, respectiv medicii. Nevoia de a implica atât partea ajutată cât şi cea care ajută este utilă pentru a dezvolta o sinergie în cadrul acestei unităţi.

Activitatea principală 1 va fi bazată pe crearea unei expoziţii de portrete pictate de artiştii locali, cât şi caricaturi în cazurile în care se poate aşa ceva. Activitatea principală 2 constă în crearea unui scurtmetraj stop motion, in baza imaginilor surprinse in natură cât şi în interiorul spitalului (personal si portrete pacienţi). Activitatea principală 3 va fi referitoare la scrierea unei scrisori de către pacienţi, cât şi de personalul angajat, în care să scrie în ce fel vor să schimbe viaţa lor pentru a se proteja faţă de pericolele iminente. Perioada de timp vizată este peste 1 lună din momentul în care scriu obiectivele / când se întorc acasă din spital. Mesajele vor fi scrise pe spatele (verso) picturilor copiate, care capătă şi o ramă specială; urmând a fi trimise prin poşta la adresa menţionată.
La proiect vor participa elevi ai Liceului de Arte Plastice din Timișoara, cât şi din Brăila(în limita disponibilităţii lor, deoarece încep cursurile iar o soluție este sa organizam activitățile si in weeknd – in mare parte; 1 activitate/weekend).
Impactul măsurabil dorit este ca:
- Un număr de 10 elevi să participe la realizarea proiectului
- Un număr de 10 medici/personal angajat să participe la activitatea 1 şi 3
- un număr cuprins între 50-100 pacienţi să participe la Întreg proiectul.

Aceste date sunt necesare pentru ca proiectul să îşi îndeplinească scopul, iar depăşirea acestora va reprezenta un motiv important de a continua astfel de acţiuni.

Buget:
A1- 1200 euro
A2- 800 euro