Artă pentru o viață sănătoasă

Inscris de Nacu Andra Gabriela, pentru Spitalul din Cluj, Categoria: Pictura

Artă pentru o viață sănătoasă

Bună dimineața, bună ziua și bună seara doamnelor și domnilor . M-am hotărât să aplic pentru acest proiect din momentul în care am zărit în dreapta ecranului reclama aceastei campanii.Am intrat,am citit,mi-a plăcut și vreau să mă implic.
Studiez artele plastice de la vârsta de șapte ani, deoarece părinții mei au binevoit să mă îndrume către o școală cu profil artistic,mai exact Liceul de Artă Hariclea Darclèe din Brăila, unde mi-am petrecut doisprezece ani din viață, descoperind desenul, pictura, modelajul în lut și sculptura. Am făcut grafica la Universitatea Nationala de Arte Plastice Bucuresti iar anul trecut am terminat masteratul în cadrul aceleași secții , urmând să predau lucrarea finală la un moment dat.
Acum că am trecut de această scurtă introducere, vă voi prezenta modul ȋn care mi-am imaginat desfășurarea acestui proiect la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.
În primul rând am nevoie de două camere în interiorul spitalului .Una în care să mă cazez împreună cu câinele meu (baie cu duș,wc,chiuvetă) și una în care să îmi desfășor activitatea.
De mâncat, pot mânca ce se gătește acolo iar în acest fel voi economisi timp și bani.
În prima săptămână vom organiza sala de lucru,ne vom cunoaște,vom discuta,vom planifica ,deoarece consider că mai întâi trebuie să stau de vorbă cu fiecare ca să îmi dau seama pe ce direcție își dorește să meargă și cum îl pot eu ajuta, apoi vom face o lista cu materialele care ne trebuiesc și le vom comanda pe internet sau le vom cumpăra de la fondul plastic, în funcție de numărul de persoane participante și mai ales în funcție de necesitățile lor. În următoarele săptămâni ne vom juca și vom descoperi împreună lucruri noi astfel încât să ne petrecem timpul cât mai plăcut și mai constructiv iar în a patra săptămână vom pune pe picioare expoziția, vom aranja lucrările pe pereții spitalului iar pe întâi octombrie vom face vernisajul și petrecerea de la revedere.
Toate lucrarile vor fi fotografiate și postate pe internet pe un blog care se va numi: Artă pentru o viață sănătoasă. Lucrările vor rămâne expuse până la întâi noiembrie urmând a fi strânse mai apoi de artiștii care le-au creat și care vor alege mai departe fiecare ce se va întâmpla cu opera lor de artă.

Modul în care vreau să îmi organizez timpul:

7:00-8:00 plimbarea cu Zen, o activitate din timpul meu liber
8:00-9:00 mic dejun
9:00-12:00 program de atelier : discutăm,ascultăm muzică,desenăm/pictăm/modelăm
12:00-13:00 plimbarea cu Zen
13:00-14:00 masa de prânz
14:00-16:00 program de odihnă
16:00-17:00 plimbarea cu Zen
17:00-19:00 program de atelier : discutăm,ascultăm muzică,desenăm/pictăm/modelăm
19:00-20:00 masa de seară

Programul de lucru este de luni până vineri.

Banii vor fi investiți în:

1000 de euro – Cărți în cadrul proiectului “Artă pentru o viață sănatoasă”. Aceste cărți vor rămâne la dispoziția spitalului după terminarea proiectului pentru a putea fi citite și de alte persoane care vor ajunge acolo.
materiale pictură-1500 e
transport + cheltuieli neprevăzute-500 e

toate cele bune!
Andra