Arta de a invinge

Inscris de Cioara Maria , pentru Spitalul din Sibiu, Categoria: Teatru

Arta este un scop de reprezentare final, contribuie la cultivarea facultatilor sufletului in vederea unei comunicari sociale.

“Arta de a invinge” este un proiect deosebit pentru ca ajuta pacientii aflati in suferinta, lasandu-le libertatea de a deschide usile propriului suflet si de a se vindeca. Am ales sa pun in scena o piesa, actori, décor si cameramani. Un film incepe sa capete contur. Sunt sigura ca va schimba destinele oamenilor. Avem nevoie de modele pe care sa le urmam sau de ce nu sa ne creem propriile modele, avem nevoie sa invadam din locul in care boala ne tine captivi, sa ne aducem aminte cine suntem cu adevarat si ce ne dorim in aceasta viata, trebuie sa privim in jur si sa realizam ca fiecare om trece prin momente dificile si sa nu ne lasam invinsi,sa nu uitam ca niciodata nu suntem singuri: avem o familie care ne este alaturi, avem medici care ne trateaza si nu in ultimul rand avem si alti oameni care se gandesc la noi si ne ajuta.

Am ales sa colaborez cu “Teatrul De Arta Bucuresti” pentru a realiza un proiect special care sa ramana in memoria multor oameni. Este o piesa de teatru inregistrata in Bucuresti si prezentata la spital ca un film, tuturor pacientilor, neavand limita de varsta. Avem nevoie de un film care sa ne schimbe viata si sa comunicam prin arta.

Proiectul cuprinde:

-actori
-costume imprumutate sau cumparate
-daca se va filma la teatru avem nevoie de décor, iar daca va fi in aer liber vom avea nevoie de o autorizatie de filmare
-daca vom alege o piesa de teatru cunoscuta(vom achita drepturile de autor) sau vom alege un scenariu scris de mine
-vom opta pentru un cameraman(in acest caz montajul si sunetul vor fi realizate de aceasta persona) sau voi filma eu (in acest caz trebuie sa achit taxele pentru sunet si montaj)
-dvd-urile( pe care vor fi adaugate inregistrarile)
-un dvd pentru a putea fi difuzat filmul.

La sfarsitul proiectului voi organiza o excursie cu actorii la spital si vom avea ore de consiliere, in care suntem dispusi sa comunicam si sa impartasim sfaturi utile fiecarui pacient. Vom darui cadouri si vom invinge orice boala folosind terapia prin arta.

Doar impreuna vom reusi!