Despre Campanie

De ce arta pentru viata?

Trupul si mintea omului sunt interconectate in feluri inca nedescoperite. Se stie ca atunci cand trupul sufera, mintea poate lucra inspre o insanatosire mai rapida. Multe recuperari incep din suflet, dar sufletul trebuie hranit si "sters de praf". Aici isi are locul arta.

Medicina moderna si medicamentele inovatoare vindeca trupul, dar nu tin loc si de terapie emotionala pentru pacientii din spitale. Multi dintre ei sufera de boli incurabile sau sunt la varste la care au nevoie de antentie speciala si de abordari atipice. Noi putem ajuta! In fiecare "bolnav" putem descoperi un "artist".

Servier lanseaza concursul de idei "Arta pentru Viata" pentru a conecta artistii la comunitatile locale de medici si pacienti din 3 spitale din Romania. In prima editie a concursului au fost inscrise 86 de proiecte, dintre care 5 au fost implementate si promovate, contribuind la palmaresul artistic al autorilor.

Cum te poti implica?

Cand cei din spitale s-au resemnat cu statutul de bolnav si cred ca nu mai au nimic de castigat de la viata, tu ii poti ajuta sa se redescopere prin arta. Iti vei folosi talentul pentru a-i transforma din suferinzi in creatori, aducandu-le aminte ca fiecare om are un potential artistic nebanuit ce trebuie adus la lumina. Uita-te pe lista spitalelor partenere, alege-ti un grup tinta si gandeste-te la modalitati prin care procesul tau artistic ii poate ajuta cu adevarat sa se redescopere ca oameni.

Ce fel de proiecte s-ar preta?

Proiectele vor fi alese in functie de originalitatea si aplicabilitatea lor, selectia fiind facuta de catre reprezentatii spitalelor. Ei se asteapta sa vada fel si fel de idei: ti-i poti imagina pe cei mici bucurandu-se de o simpla piesa de teatru, ii poti angrena intr-un proiect teatral introspectiv pe cei de varsta a treia, poti scrie o carte despre sau impreuna cu ei sau poti sa-i ajuti sa devina mici designeri sau pictori. Altfel spus, te poti gandi si la solutii interactive daca mediul si bugetul pus la dispozitie iti permite sau daca crezi ca ar fi cele mai potrivite.

De ce sa te implici?

Asteptam de la tine o propunere originala, inovatoare si potrivita atat pacientilor cat si spitalelor. Proiectele castigatoare vor fi mediatizate online pe toata perioada campaniei si vor fi in contact permanent cu publicul.
Cand ii ajuti pe ceilalti sa se regaseasca, te poti ajuta pe tine. Poti darui dar si gasi inspiratie.

Despre Servier

Servier este grupul farmaceutic numarul 1 din Franta. Suntem prezenti in peste 140 de tari si avem peste 20000 de angajati. Suntem o fundatie condusa de un comitet director, ceea ce ne ofera o independenta certa. Nu exista actionari si de aceea nu se platesc dividende. Misiunea noastra este de a inova si de a descoperi tratamente noi, care sa raspunda nevoilor medicale reale. De aceea reinvestim 25% din cifra de afaceri anuala in inovatie. Fiecare prescriptie a unui medicament produs de Servier inseamna o investitie in cercetare si, deci, in progresul medicinei.

In Romania, Servier Pharma este lider absolut in cardiologie, cu o cota de piata de peste 20%. Toate produsele noastre sunt recunoscute de catre medici pentru calitatea si eficienta lor, indiferent de aria terapeutica in care actioneaza. Suntem foarte mandri de colegii nostri, de calitatea umana a acestora si de profesionalismul lor. Din momentul in care am aparut pe piata romaneasca, acum 21 de ani, am fost un partener de incredere pentru comunitatea medicala, obiectivul nostru final fiind binele pacientului.